Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (28.hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 28.hafta maçları ile heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlar izlediğimiz bu haftada play-off yarışını yakından ilgilendiren çok önemli mücadeleler vardı. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon da bütçe anlamında beklentilerin altında bir miktarla yola çıkan Galatasaray koç Erdoğan yönetiminde yetenekli ama tecrübesi düşük, kimisi de soru işaretleri barındıran yabancı transferlerine imza atmıştı. Ama gelinen noktada görüyoruz ki sarı kırmızılılarda işler yolunda. Bu sezon özellikle Sinan Erdem’de zor kaybeden bir takım oldular ve son haftaki kurbanları da ligin dişli takımlarından, bir diğer iddialı ekip Türk Telekom’du. Bu maçta ev sahibi avantajı ile bir adım öndeydi Galatasaray ama 18 sayılık farkla gelen bir galibiyet ve sahadaki müthiş savunma ile alkışları fazlasıyla hakettiler. Türk Telekom gibi değerli bir kadroyu 56 sayıda tutmak her takımın harcı değil doğrusu. Alkışlar haftanın takımı Galatasaray Doğa Sigorta’ya.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Tofaş kendi sahasında ligin en tehlikeli takımlarından biri ki zaten iki Euroleague devi Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes’in ardından 3.sırada yer buldular kendilerine. İşte bu takımın en çalışkan ve en çok yönlü ismi olan Kyle Weems bu hafta takımının Bahçeşehir karşısında son topta gelen galibiyetinin de mimarıydı. Birleşik Amerikalı forvet 24 sayısının yanına 7 ribaund da ekleyerek hem 3 hem de 4 numarada koç Ene’nin kendisine olan güvenini boşa çıkarmadı. 29 verimlilik puanı toplayan Weems haftanın oyuncusu ödülünün sahibi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

MVP – Kyle Weems (F / Tofaş): 24 sayı, 7 ribaund, 29 verimlilik
Kenny Kadji (F / Tofaş): 24 sayı, 9 ribaund, 25 verimlilik
Tonye Jekiri (C / Gaziantep): 18 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 2 blok, 29 verimlilik
Danny Gibson (G / AÜ Büyükçekmece): 23 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 19 verimlilik
Can Uğur Öğüt (G / Gaziantep): 13 sayı, 4 asist, 2 topçalma, 17 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Can Uğur Öğüt (G / Gaziantep): 13 sayı, 4 asist, 2 topçalma, 17 verimlilik
Berkay Candan (F / AÜ Büyükçekmece): 14 sayı, 10 ribaund, 3 topçalma, 22 verimlilik
Talat Altunbey (F-C / Afyon Belediyespor): 16 sayı, 9 ribaund, 21 verimlilik
Mehmet Yağmur (G / İstanbul BBSK): 16 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik
Metehan Akyel (F / Banvit): 15 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Sezon başında Galatasaray‘ın bütçesi açıklandığında ve ardından yapılan transferler belli olduğunda herkes koç Ertuğrul Erdoğan‘ın işinin ne kadar zor olduğunu hatta sezonun tamamını çıkarıp çıkarmayacağını konuşmaya başlamıştı. Ama tecrübeli koç her geçen gün bu takıma ne kadar çok inandığını ve çalışmalarının karşılıklarını alacaklarını dile getirdi, bu açıklamaların altının boş olmadığını da bu günlerde daha net anlamaya başladık. Sarı kırmızılılar her geçen gün koç Erdoğan istediği, beklediği savunma sertliğine de kavuşmaya başladı. Son hafta da bunun net olarak bir yansımasını gördük. Koç Erdoğan’ın öğrencileri ligin dişli takımlarından Telekom’u sadece 56 sayıda tutarak, eze eze kazanmayı bildiler. Oyuncularını üst düzeyde motive eden ve maçın içinde onlarla beraber hatta onlardan da fazla yer alan koç Ertuğrul Erdoğan haftanın koçu ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …