Güncel Haberler

Feneerbahçe Deplasmanda Daçka’yı Zorlanmadan Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 28. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Darüşşafaka Tekfen‘i 87-72’lik skorla mağlup etti.

Mücadele dengeli bir oyunla başlarken çeyreğin ikinci bölümünde üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste basketler bulan Fenerbahçe Beko, Darüşşafaka Tekfen karşısında ilk çeyreği 25-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Sloukas’ın sayılarıyla giren sarı-lacivertli takım, 11. dakikada farkı 14 sayıya çıkardı: 14-28. Savunma sertliğini kaybeden Fenerbahçe Beko önünde hücumdaki temposunu artıran Darüşşafaka Tekfen, 17. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 30-35. Son bölümde serbest atış çizgisinden skor üreten konuk ekip, devreyi 42-34 üstün kapattı.

İkinci yarı düşük tempoda başladı. Çeyreğin büyük bölümünde Peiners’le skor üreten Darüşşafaka Tekfen’e Datome, Melli ve Green’le karşılık veren Fenerbahçe Beko, 28. dakikada farkı 16 sayıya çıkardı: 47-63. Sarı-lacivertliler, top kayıpları yapan rakibi karşısında dördüncü periyoda da 66-50 önde girdi. Final periyodunda rahat bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Beko, karşılaşmayı 87-72 kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Daçka’da Jeremy Evans 16 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile ön plana çıkarkeni Stanton Kidd 15 sayı, 3 ribaund ve Zanis Peiners 14 sayı, 3 ribuand, 2 asist ile diğer direnen isimler oldular.

Feneberbahçe’de ise Gigi Datome 14 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Melih Mahmutoğlu 13 sayı ve Erick Green 11 sayı ile galibiyetin mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …