Güncel Haberler

CSKA Deplasmanda Baskonia’yı Yine Yendi ve Final Four Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague play-off ilk tur serisinde CSKA Moskova deplasmanda KirolBet Baskonia‘yı tekrar yendi (92-83). Bu galibiyetle beraber seriyi 3-1 ile kapatan Rus ekibi tam 8.kez üst üste adını Final Four’a yazdırmayı başardı ve son şampiyon Real Madrid’in rakibi oldu.

Maçın ilk çeyreği dengeli geçerken Baskonia ikinci çeyrekte farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Pota altında etkisiz kalan ve skor üretemeyen CSKA dış şutlarda da ritmini bulamayınca farkın çift hanelere çıkmasına engel olamadı ve Baskonia ilk yarıda soyunma odasına 48-39 önde girdi.

CSKA ikinci yarıya ise formda Fransız yıldız De Colo’nun liderliğinde agresif başladı farkı kapatarak son çeyreğe 68-71 geride girdi. CSKA son çeyrekte bitime 6 dakika kala maçta ilk kez öne geçti, 77-76 ile. Clyburn’den gelen kritik üçlüklerle farkı açan ve 6 sayıya çıkaran CSKA savunmada da vidaları sıktı ve son çeyreğin ilk 9 dakikasında sadece 5 sayıya izin verdi. Son bölümde de hata yapmayan CSKA maçı 92-83 kazanarak Final Four biletini kapan 3.takım oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Baskonia’da Johannes Voigtmann 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Vincent Poirier 21 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Tornike Shengelia 11 sayı, 5 ribaund ve Patricio Garino 16 sayı, 3 ribaund ile en iyi direnen isimler oldular.

CSKA’da ise maçın yıldızı Nando de Colo 27 sayı, 4 ribaund, 4 asist oldu. Cory Higgins 18 sayı ve Nikita Kurbanov da 15 sayı, 7 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …