Güncel Haberler

Anadolu Efes Final Four Şansını 5.Maça Bıraktı

Turkish Airlines EuroLeague Play-Off dördüncü maçında temsilcimiz Anadolu Efes, deplasmanda karşılaştığı Barcelona Lassa‘ya 82-72 mağlup oldu ve seride durum 2-2’ye geldi. Final Four’a kalan ekibi belirleyecek serinin son maçı 1 Mayıs Çarşamba günü temsilcimizin ev sahipliğinde Sinan Erdem’de oynanacak.

Karşılaşmaya Beaubois’nın etkili oyunuyla başlayan temsilcimiz, 6:34 kala 6-8 önde olan taraftı. Sonrasında Singleton ile basketler bulan Barcelona 3:21 kala 12-8’lik üstünlüğü yakaladı. Temsilcimiz 14-0’lık seriyle yeniden öne geçti ve 33 saniye kala skoru 12-22’ye getirdi. Periyot ise Singleton’ın üçlüğüyle 15-22 sona erdi. İlk çeyreğin bitimine 3:21 kala 12-8 geride olan temsilcimiz Anadolu Efes, 33 saniye kala 12-22’lik üstünlüğü yakaladı. Kyle Kuric ile ikinci çeyreğin ilk bölümünde hücumda etkili olan Barcelona, 5:33 kala skoru 25-26’ya getirdi. Ev sahibi ekip, 2:03 kala da Claver’in üçlüğüyle 34-33’lük üstünlüğü yakaladı. Barcelona üstünlüğünü son ana kadar korusa da temsilcimiz, Moerman’ın son saniye üçlüğüyle ilk yarıyı 36-38 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe Tomic ve Kuric’in basketleriyle başlayan Barcelona, ilk dakika geçilirken 41-38’lik üstünlüğü yakaladı. Pot altı oyuncuları Singleton ve Tomic ile etkinliğini sürdüren ev sahibi ekip, ilk 5 dakikayı da 51-42 önde geçti. Barcelona, 1:21 kala Claver’in üçlüğüyle skoru 56-43’e getirdi. Ev sahibi ekip, 40 saniye kala Heurtel’in üçlük basket faulüyle 63-48’lik üstünlüğü yakaladı. Çeyrek de ev sahibinin, 63-50’lik üstünlüğüyle sona erdi. Son çeyrekte de Kyle Kuric ve Kevin Seraphin ile etkili olan Barcelona, 6:17 kala 72-59’luk skorla üstün olan taraftı. Larkin ile isabetler bulan temsilcimiz, 3:44 kala skoru 74-67’ye getirdi. Kalan bölümde farkı daha da azaltamayan temsilcimiz, karşılaşmadan 82-72’lik skorla mağlup ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes maça çok iyi başladı ve yine yüksek yüzdeli üçlüklerle öne fırladı. Larkin’e bu kez Simon ile Beaubois da eşlik etmeye başladı. Ancak Micic’in organizasyon konusunda geri planda kalması özellikle ikinci yarıda ritmimizi kaybetmemize neden oldu. Kuric’i devreye sokan Barça karşısında savunmada sorun yaşayan temsilcimizde asıl problem ise pota altındaydı. Seraphin’in geri dönmesiyle pota altında üstünlük kurmaya başlayan Barça, Tomic ve Singleton’ın da Fransız uzuna eşlik etmesiyle çember altını domine etmeye başladı. Dunston ve Moerman’ın enerjisinden faydalamayan Anadolu Efes’de bu kez Pleiss da çok vasat bir oyun sergiledi. Özellikle soyunma odasından dönüşte Barça’nın raksiyonuna karşılık veremeyen ve direnç gösteremeyen Anadolu Efes 12-27’lik çeyrek skoruyla aslında maçı bu çeyrekte teslim etmiş oldu. Bu bölümde Barcelona’nın sert savunmasının yanı sıra bu sertliğin zaman zaman oyun kuralları dışına çıkmasına izin veren hakemlerin de katkısını unutmamak gerekli. Seri boyunca hep vurguladığım gibi ribaundlar çok önemliydi ve bu maçta 37-28 ile İspanyol ekibine ezildik. Serinin son maçı Sinan Erdem’de oynanacaki, yani ev sahibi halen temsilcimizde. Umarım ilk maçın bir kopyasını bize izletir Anadolu Efes ve böylelikle yıllardır hasretle beklediğimiz Final Four’daki Türk derbisine tanık olma fırsatımız olur.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Barcelona’da Kyle Kuric 19 sayı, 3 ribaund ile ön plana çıkarken, Ante Tomic 13 sayı, 6 ribaund, Chris Singleton 12 sayı, 5 ribaund ve Kevin Seraphin 12 sayı, 4 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Shane Larkin 20 sayı, 3 asist 3 topçalma ile etkili olurken, Krunoslav Simon da 17 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile ona destek olan isim oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …