Güncel Haberler

Fenerbahçe Ülker Arena’da Zalgiris’i Paramparça Etti

Turkish Airlines Euroleague play-off eşlemesi ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını 76-43 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Normal sezonu lider tamamlayan Fenerbahçe Beko, play-off’ta 8. sırada yer alan Zalgiris ile eşleşti. Sarı lacivertliler, Zalgiris ile normal sezonda oynadığı 2 karşılaşmayı da kazanan taraf olmuştu. İki takım geçtiğimiz sezon Final Four’un ilk maçında da yani yarı finalde de karşı karşıya gelmiş ve rakibini mağlup eden Fenerbahçe Beko, adını finale yazdıran taraf olmuştu.

Ataşehir’de müthiş bir atmosfer eşliğinde maça başlatan Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 15-13 üstünlükle tamamladı. İkinci çeyrekte Ali Muhammmed ve Marko Guduric’in üçlükleri artı Nikola Kalinic’in enerjisi ve çok yönlü oyunu ile etklili olan temsilcimiz, soyunma odasına 17 sayı farkla 38-21 önde girdi. Verimli ve agresif oyununu üçüncü çeyrekte de sürdüren Fenerbahçe Beko, final periyoduna 59-35 önde girdi. Son 10 dakikada skor üstünlüğünü koruyan temsilcimiz, rakibini savunma performansı ile tam anlamıyla devre dışı bıraktığı maçı 36 sayı farkla 76-43 kazanarak seriye müthiş bir başlangıç yaptı.

Toplamda 3 galibiyete ulaşacak takımın İspanya’da düzenlenecek Dörtlü Final’e adını yazdıracağı eşleşmede 2. karşılaşma 18 Nisan Perşembe günü yine sarı-lacivertlilerin ev sahipliğinde yapılacak.

EDİTÖR YORUMU:

Aslında koç Jasikevicius kendisi ile yapılan röportajda taktiğinin ufak ipuçlarını vermiş ve sarı lacivertilerin guard rortasyonunun geçtiğimiz sezona nazaran fiziksel olarak küçüldüğünü belirtmişti. Litvanya temsilcisi de maça Sloukas’a güçlü ve fizikli guardları ile baskı yaparak başladı. İlk yarıda hem Sloukas hem de takım arkadaşları bu baskıda organize olmakta zorlansa da kenardan gelen Bobby’nin etkili dış şutları, Guduric’in sorumluluk alması ve en önemlisi Kalinici’in çok yönlü oyunu ile bu baskıyı fiziksel olarak da mental olarak da kırdılar. Galibiyetin bir diğer anahtarı da beklendiği gibi takım savunmasıydı. Yarı sahada zaten skor üretimi anlamında kısır bir takım olan Zalgiris’in pas trafiğini kesip ikili oyunlarda Davies’i de kullanmalarını engelleyince onları maçtan koparmak hiç zor olmadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Nikola Kalinic 16 sayı, 3 ribaund ile takımın en skorer ismi olurken, Marko Guduric 13 sayı, 4 asist ve Erick Green de 12 sayı, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Zalgiris Kaunas’ta ise çift hanelere ulaşabilen yegane isim 10 sayı ile Marius Grigonis oldu. Aaron White da 8 sayı, 2 ribaund ile diğer direnmeye çalışan isim oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …