Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka İçerde Büyükçekmece Karşısında Hata Yapmadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 26. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, konuk ettiği Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol‘u 86-81’lik skorla mağlup etti.

İlk 4 dakikada 8 sayı geriye düşen (6-14) Pınar Karşıyaka, 6’ıncı dakikada 14-14 eşitliği yakaladı. Ev sahibi ekip, Egemen Güven’in 2 sayılık basketiyle ilk periyodu 24-18 önde kapattı. İkinci periyoda da hızlı başlayan ev sahibi takım, 15. dakikada 10 sayı öne geçti (37-27). Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’un çabalarına karşın Pınar Karşıyaka, devreye 46-43 üstün kapattı.

İkinci yarıya etkili başlayan Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, 23. dakikada 55-50 öne geçmeyi başardı. Walker’ın sayılarıyla periyodun bitmesine 4 dakika kala durumu 59-59’a getiren Pınar Karşıyaka, Gibson ve Hayes’in 3 sayılık basketlerine engel olamayınca, konuk takım son periyoda 67-60 galip durumda girdi. Karşılaşmanın son çeyreği çekişmeli geçti. Tiby’nin 3 sayılık basketiyle 32. dakikada farkı 10 sayıya (60-70) çıkaran Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol karşısında Pınar Karşıyama, Henry’nin etkili oyunuyla farkı kapattı. Son 3 dakikaya girilirken 77-76 öne geçen ev sahibi takım, müsabakadan 86-81 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Karşıyaka’da kenardan gelen İlkan Karaman 24 sayı, 11 ribaund ile ön plana çıkarken, Assem Marei de 22 sayı, 11 ribaund ile galibiyetin diğer mimarı oldu.

Büyükçekmece’de ise Kenny Hayes 27 sayı, 4 asist ile adeta tek başına direnmeye çalışırken, Danny Gibson da 18 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile ona destek olmaya çalıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …