Güncel Haberler

Fenerbahçe, Afyon Deplasmanında Ter Attı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 26. haftanın açılış maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Afyon Belediyespor‘u 96-72’lik skorla mağlup etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta, Carter ve Serkan Menteşe’yle etkili olan Afyon Belediyespor, 4. dakikayı 7-5 üstün geçti. İlerleyen bölümde Fenerbahçe Beko, Sinan Güler, Guduric ve Ali Muhammed’in sayılarıyla öne geçti, ilk periyodu 18-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında Guduric ve Ali Muhammed’in 3 sayılık basketleriyle Fenerbahçe Beko, 14. dakikayı 24-18 önde geçti. Afyon Belediyespor’un skor üretmekte zorlandığı periyodun son bölümünde Melih Mahmutoğlu, Green ve Sloukas’la sayılar bulan sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 46-27 önde gitti.

İkinci yarıya etkili başlayan ev sahibi ekip, Carter, Culpepper ve Zelionis ile farkı azaltmaya çalışsa da Fenerbahçe Beko, Sinan Güler, Sloukas ve Egehan Arna’nın sayılarıyla final periyoduna 68-50 üstün girdi. Son çeyreğin ilk bölümünde Ahmet Düverioğlu, Guduric ve Egehan Arna ile etkili olan Fenerbahçe Beko, 33. dakikayı 76-58 önde geçti. Kalan bölümde farklı üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertli ekip, sahadan 96-72 galip ayrıldı.

Öte yandan, hayatını kaybeden Türk sporunun ve Fenerbahçe’nin efsane ismi Can Bartu için maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Afyon cephesinde Robert Carter Jr. 16 sayı, 4 ribaund ile ön plana çıkan isim olurken, Edgaras Zelionis de 11 sayı, 7 ribaund, 4 asist ile kendi adına sezonun en iyi maçlarından birini çıkardı.

Fenerbahçe’de ise maça damgasını vuran isim 25 sayı (Fenerbahçe forması ile kariyer rekoru), 11/13 sahaiçi isabeti, 3 ribaund ile Sinan Güler oldu. Ayrıca Marko Guduric de 16 sayı, 4 ribaund, 4 top çalma ile farklı galibiyette önemli bir rol oynadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …