Güncel Haberler

Banvit Evinde Bahçeşehir’i Geçerek PLay-Off Şansını Sürdürdü

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 19. hafta erteleme maçında Banvit, sahasında Bahçeşehir Koleji‘ni 93-84’lük skorla mağlup etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan müsabakanın 3. dakikası, Bahçeşehir Koleji’nin 6-5 üstünlüğüyle geçildi. Banvit, Morgan, Shelton ve Rıdvan Öncel, konuk takım ise Colom ve Harris ile basketler bulurken, 6. dakika 12-12 eşitlikle geride kaldı. İlk periyot da 19-19 eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyreğe tam saha baskıyla başlayan Bahçeşehir Koleji, Banvit’in yaptığı top kayıplarını iyi değerlendirip Rautins, Can Altıntığ ve Colom’un basketleriyle 8-0’lık bir seri yakaladı ve 13. dakikada farkı 6 sayıya çıkardı: 21-27. İlk yarının son bölümünde Rıdvan Öncel, Perez ve Shelton ile basketler bulan Banvit, Morgan’ın son saniye basketiyle farkı kapatıp beraberliği yakaladı: 39-39.

Üçüncü periyot, karşılıklı dış atışlarla başladı. Tolga Geçim, Rıdvan Öncel ve Shelton ile sayılar bulan ev sahibi ekip, 22. dakikayı 49-45 önde geçti. Bahçeşehir Koleji’nin Colom ve Harris ile bulduğu sayılara Rıdvan Öncel, Morgan ve Perez ile cevap veren turuncu-yeşilli ekip, 25. dakikayı 58-53, üçüncü periyodu da 66-60 üstün bitirdi. Son çeyreğe Metehan Akyel ve Perez’in sayılarıyla başlayan Banvit, 33. dakikayı 74-67 önde geçti. Ev sahibi ekip, mücadelenin son 5 dakikasına girilirken Şehmus Hazer’in üst üste kazandırdığı sayılarla farkı çift hanelere yükseltti: 79-69. Son bölümde farkı koruyan Banvit, salondan 93-84 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Banvit cephesinde Alex Perez 20 sayı, 5 ribaund, 8 asist ve D.J. Shelton 20 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Bahçeşehir Koleji’nde ise Quino Colom 23 sayı, 2 ribaund, 8 asist ve Manny Harris 21 sayı, 3 ribaund ile ön plana çıkan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …