Güncel Haberler

Daçka Deplasmanda Olympiakos’a Farklı Kaybederek Sezonu Kapattı

Turkish Airlines Euroleague 30. ve son haftasında Darüşşafaka Tekfen Peace and Friendship Stadium’da FC Olympiacos Piraeus’a konuk oldu.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Toney Douglas, Doğuş Özdemiroğlu, Stanton Kidd, Jeremy Evans ve Micheal Eric beşiyle başlarken Olympiacos ise Briante Weber, Nigel Williams-Goss, Kostas Papanikolau, Nikola Milutinov, Georgios Printezis beşiyle başladı.

Karşılaşmaya iki takım da hücumda etkili başladı. Ekibimiz adına Micheal Eric orta mesafeleriyle etkili olurken rakip takım da ise skor daha dengeli dağıldı. TV molasına 14-13 geride girmemize rağmen moladan Jeremy Evans’ın spektaküler smaçlarıyla ve dışarıdan yüzdeli oynayarak çok etkili dönen Daçka’mız 6-15’lik bir seri yakalayarak çeyreği 20-28 önde kapattı. İkinci çeyreğe de kaldığı yerden başlayan Darüşşafaka Tekfen bir ara farkı 11’e kadar çıkarttı. Stanton Kidd ve Toney Douglas bu bölümde içeri penetrelerle kolay sayılar buldu. Çeyreğin ortalarına doğru toparlanan ev sahibi ekip 11 sayılık farkı eritmeyi başardı. Özellikle faul çizgisine çok giden ve buradan ilk yarıda 15 sayı bulan Olympiacos devreye 45-44 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Williams-Goss ile etkili başlayan Yunan ekibi farkı 10’a çıkarttı. 59-49. Aleyhine çok fazla faul çalınmasına rağmen maça tutunan Daçka’mız farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. TV molasına Olympiacos 63-54 önde girdi. Moladan sonra hücumda ritmini kaybeden Daçka’mız farkın açılmasına engel olamadı. Son çeyreğe 5 Türk oyuncumuzdan oluşan bir beşle başlayan Daçka, Emircan Koşut ile üst üste sayılar buldu. Buna rağmen farkı eritemeyen ekibimiz hücumda ikinci yarıda bocalamaya devam etti. Düşük bir tempoda geçen bu çeyrek sonunda EuroLeague’deki son maçından Darüşşafaka Tekfen 99-74 mağlup ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …