Güncel Haberler

Curry Meğer Üçlükleri Görmeden Yolluyormuş!

Stephen Curry, All-Star arasından sonra şutunda yaşadığı düşüşü basketbol dışı bir yöntemle çözdü: Artık lensleri var.

The Athletic, Golden State Warriors gündemine dair takıma en yakın isimlerden Marcus Thompson’ın kaleminden yaptığı son haberle yalnızca son şampiyonun takipçilerini değil NBA ve hatta basketbolseverlerin tamamını şaşırtacak bir bilgiyi gündeme taşıdı.

NBA parkelerinin en keskin şutörü Stephen Curry tam 2400 üçlük isabetine gözlerinde astigmat varken ve sahada çevresiyle potayı pek de iyi göremediği halde ulaşmış.

The Athletic’in haberine göre All-Star arasından sonra bir ara %36.6’yla üçlük attığı bir dönem yaşayan Curry düşüşü görmesiyle ilgili sorun çözüldükten sonra atlatmış. Nasıl mı?

Kontak lensler takarak.

Basketbol kariyeri, hatta hayatı boyu gözleriyle ilgili sorunlar yaşadığı ortaya çıkan Curry’nin kornealarında keratokonus adı verilen bir hastalık bulunuyormuş. Korneanın zaman içerisinde daire biçimdeki şeklini kaybedip konileşmesine yol açan bu hastalık astigmat ismi verilen görme bozukluğuna neden oluyormuş.

Curry durum karşısında “Yeni gözlere sahip olmuş gibiyim, sanki tüm dünya önümde açıldı artık” diyor.

Peki bu noktaya kadar sahada saliselik işlerle en dar açıları görmesi gereken Curry nasıl idare ediyordu?

Gözlerini kısarak. En azından kendisinin iddiası bu. Kornea dokusunun bir kısmının alınmasına dayanan lazer ameliyatıyla zayıflayan korneasının düzeltilmesi ihtimali bulunmayan, dolayısıyla derdine kesin bir çözüm bulunamayacak Curry böyle söylüyor.

Saha dışında arkadaşı, parkede de en yakın gözlemcilerinden biri olan Thompson da sahada uzun uzun gözlerini kısmasıyla bildiği Curry’nin lenslerini taktığından bu yana fazla gözlerini kısmadığını vurguluyor.

Steph ayrıca lenslerini takmaya ve etrafını tam olarak görmeye başladığı 23 Mart’taki Dallas Mavericks maçından bu yana 23-59’le üçlük atıyor.

Kaynak: The Athletic & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …