Güncel Haberler

Tofaş Sezonu Kapatan Garrett’ın Yerini Trice İle Doldurmaya Hazırlanıyor!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin iddialı ekiplerinden Tofaş bu sezonki en skorer ismi Diante Garrett’ı geçtiğimiz günlerde sakatlığa kurban vermişti. Sezonu kapatan oyuncusunun yerini doldurmak için hızlıca çalışmalara başlayan Bursa temsilcisi elini çabuk tuttu ve G-League’in yıldız isimlerinden Travis Trice ile imza aşamasına geldi.

Sports TV yayınına katılan TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören, yaptığı açıklamada 26 yaşındaki guard ile imza aşamasına geldiklerini belirtti.

G-League’de Austin Spurs forması giyen 1.88 boyundaki oyun kurucu, bu sezon forma giydiği 17 maçta 18.6 sayı, 7.8 asist ve 4.1 ribaund ortalamaları yakaladı.

Trice ayrıca 2019 Dünya Şampiyonası Amerika Elemeleri’nde ABD Milli Takımı’nın formasını da giydi ve 6 maçta ortalama 24.6 dakika sahada kalıp 12 sayı, 5.8 asist ve 2 ribaund ortalamaları yakaladı.

Editör Yorumu:

Trice, Garrett gibi fizikli bir guard değil ancak çok daha süratli bir guard ve tıpkı onun gibi deliciliği yüksek. Diğer taraftan organizasyon özellikler ve pas yetenekleri de hayli yüksek. İkili oyunlarda devrilen uzunları da dışa açılan uzunları da verimli kullanmayı biliyor ki penetre-pas konusunda da Tofaş’ın Weems, Mejia, Yiğit gibi şutörlerine ekstra fırsatlar yaratacağını düşünüyorum. Dribbling üstü dış şut tehditi var ama ana silahı değil, ilk opsiyonu pas, ikinci opsiyonu potaya gitmek olan, etkili bir ikili oyun organizatörü Trice. Diğer taraftan savunma konusunda ise soru işaretleri olan bir guard bana göre. Hem fiziksel dezavantajları var hem de üst düzey sertlikte bir ligde mücadele etmedi uzun yıllardır. Ligimizde bu konuda adaptasyon sorunu çekebileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …