Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (24.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 24.hafta maçları ile heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlar izlediğimiz bu haftada hem ligin zirvesini hem de düşme hattını ilgilendiren çok önemli mücadeleler vardı. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başından beri beklentilerin altında kalan, Euroleague’de erken havlu atan, acaba play-off dışında mı kalacak diye düşünülen Darüşşafaka Tekfen son haftalarda yerli ve genç oyunculara güvenmenin meyvelerini toplamaya başladı. Mert, Kartal, Doğuş, onların getirdiği enerji ve agresiflik sayesinde Douglas, Eric ve Evans gibi tecrübeli yabancılar da artık bir kolej takımında oynuyormuşçasına keyif alıyorlar. Yaratılan bu olumlu havada elbette koç Ernak’ın payı da büyük. Euroleague’de havlu atsalar da VW Arena’da yaptıkları sürprizlerle olumlu sinyaller veriyorlardı zaten ve bu hafta ligde de play-off yarışı açısından çok değerli bir galibiyet aldılar. Bu sezon Sinan Erdem’de zor kaybeden Galatasaray Doğa Sigorta’yı 80-64 gibi net bir skorla geçerek play-off yarışında biz de varız dediler ve haftanın takımı ödülünü fazlasıyla hakettiler.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Ligin orta ve alt sıralarını ilgilendiren maçta Banvit, deplasmanda Afyon karşısında oldukça kritik bir galibiyet alarak play-off yarışından kopmamayı başardı. Son haftalarda koç Demir’in öğrencileri inişli çıkışlı performanslar sergilese de bir isim var ki istikrarı ve dominant oyunu ile alkışları fazlasıyla topladı ki bu maçta da takımını neredeyse tek başına galibiyete taşıdı. Evet Meksika asıllı Birleşik Amerikalı guard Alex Perez‘den bahsediyorum. Yetenekli guard bu maçta Afyon savunmasının belalası oldu adeta, agresif penetreleri ile sürekli faul çizgisine gitti ve buradan bulduğu 20/23 isabet ile tam 36 sayı üretirken yanına 5 ribaund ve 5 asist istatistiklerini de ekledi ve 35 verimlilik puanıyla haftanın en değerli oyuncusu oldu.

*** Milli uzunumuz Semih Erden de bu hafta MVP performansı segiledi ancak Sakarya’nın durumunu düşününce bu performansı ödüllendirmek bana pek de haklı gelmedi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Shane Larkin (G – Anadolu Efes): 28 sayı (4/5 3sayı), 3 asist, 2 topçalma, 30 verimlilik
Marko Guduric (F – Fenerbahçe Beko): 20 sayı (5/7 3sayı), 6 ribaund, 5 asist, 26 verimlilik
Tonye Jekiri (C – Gaziantep): 13 sayı, 11 ribaund, 5 asist, 24 verimlilik
Alex Perez (G – Banvit): 36 sayı (20/23 serbest atış), 5 ribaund, 5 asist, 35 verimlilik
Semih Erden (C – İstanbul BBSK): 23 sayı (10/11 2sayı), 13 ribaund, 3 blok, 36 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Semih Erden (C – İstanbul BBSK): 23 sayı (10/11 2sayı), 13 ribaund, 3 blok, 36 verimlilik
Kenan Sipahi (G – Beşiktaş SJ): 13 sayı (3/3 3sayı), 3 ribaund, 4 asist, 19 verimlilik
Kartal Özmızrak (G – Darüşşafaka Tekfen): 12 sayı (2/4 3sayı), 2 ribaund, 5 asist, 16 verimlilik
Metehan Akyel (F – Banvit): 12 sayı, 7 ribaund, 16 verimlilik
Altan Erol (F – Afyon Belediyespor): 13 sayı, 5 ribaund, 13 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Avrupa’da artık basketbol piyasası zorlu bir döneme giriyor, finansal anlamda NBA ile makas ciddi şekilde açılıyor ve bu dönemde artık akıllı hamlelerle genç oyunculara önem veren, takım olgusuna önem veren ve takımlarını mental olarak iyi hazırlayıp, maç içerisinde de onları diri tutabilen koçların önemi bir değil bir kaç artmış durumda. İşte Tofaş bu konuda gerçekten çok şanslı çünkü ellerinde Orhun Ene gibi müthiş bir silah var. Garrett gibi takımın en skorer oyuncusu olan bir parçayı kaybetmeleirne rağmen Türk Telekom karşısında müthiş bir geri dönüş yaparak son saniye basketiyle kazandılar ve bu hafta. Takımın bu geri dönüşünde gerek aldığı molalar ve yaptığı taktik hamleler gerekse her oyuncuyu doğru kullanıp maksimum verimi almasıyla bir kez daha alkışları haketti koç Ene.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …