Güncel Haberler

Euroleague Play-Off Yarışında Son Viraja Giriliyor (İşte tüm Olasılıklar)

Turkish Airlines EuroLeague‘de son maç dönemine gelinmişken birçok takım Play-Off yarışı vermekte. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko liderliği, Anadolu Efes ise dördüncülüğü garantilemesine rağmen diğer takımlar için sıralamaları adına büyük bir yarış söz konusu. İşte son haftada Play-Off adına oluşabilecek ihtimaller…

EuroLeague’de son maç dönemine gelinmişken Baskonia, Panathinaikos, Zalgiris Kaunas, AX Olimpia Milan, Maccabi Tel Aviv ve Olympiakos arasında kıyasıya bir Play-Off yarışı söz konusu.

Temsilcilerimizden Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv FOX’u konuk ederken Anadolu Efes ise AX Olimpia Milan’ı sahasında ağırlayacak.

Bir diğer temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen ise Olympiacos deplasmanında mücadele edecek ki üç temsilcimiz de alacakları sonuçlarla Play-Off yarışındaki tabloya doğrudan etki edecekler.

Son hafta Play-Off tablosunun ortaya çıkmasıyla temsilcilerimizden sezonu lider tamamlayan Fenerbahçe Beko’nun da Play-Off’taki rakibi belli olacak.

İşte Play-Off yarışı veren ekiplerin son haftadaki sıralama ihtimalleri:

EuroLeague'de Play-Off'lar için kıyasıya yarış

Baskonia 6. sıra için iddialı

Final Four’a ev sahipliği yapacak olan Baskonia, Play-Off adına yarışını sürdüren ekipler arasında %93,75 ihtimalle en iddialı takım konumunda.

Baskonia 6. sırayı alarak bir başka İspanyol ekibi Real Madrid ile eşleşmeye yakın.

EuroLeague'de Play-Off'lar için kıyasıya yarış

Panathinaikos, son saniyede aldığı Real Madrid yenilgisiyle bir darbe yese de Play-Off’a kalma ihtimali güçlü ekiplerden.

Yunanistan temsilcisi 7. sırayı alıp CSKA Moskova ile eşleşmeye yakın.

EuroLeague'de Play-Off'lar için kıyasıya yarış

Fenerbahçe’nin rakibi olma noktasında iddialı ekipler: Zalgiris ve AX Olimpia Milan

Son dönemde yaptığı çıkışla Play-Off potasına giren Zalgiris, 8. sırayı alıp temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile eşleşmeye yakın ekiplerden.

EuroLeague'de Play-Off'lar için kıyasıya yarış

Son hafta bir başka temsilcimiz Anadolu Efes ile karşılaşacak olan AX Olimpia Milan, 8. sıradan Play-Off yapıp temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko’nun rakibi olabilir.

EuroLeague'de Play-Off'lar için kıyasıya yarış

Sezon başında Final Four adına iddialı ekipler arasında gösterilen Olympiacos, son haftalarda aldığı sonuçlarla Play-Off şansını zora soktu.

Temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen’i konuk edecekler ki kazanmaları durumunda dahi Play-Off dışında kalma ihtimalleri yüksek.

EuroLeague'de Play-Off'lar için kıyasıya yarış

Son maçı Fenerbahçe deplasmanında oynayacağından ve temsilcimizin iç sahadaki 15’te 15 hedefine rakip olacağından dolayı Maccabi, son haftaya düşük şansla giren ekiplerden biri konumunda.

Tüm maçlarda alınabilecek sonuçlara göre oluşabilecek puan sıralamaları da bu şekilde:

EuroLeague'de Play-Off'lar için kıyasıya yarış

Kaynak: Fanatik Basket

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …