Güncel Haberler

Porzingis Hakkında Bomba İddia!

NBA gündemine 31 Mart Pazar gecesi, yani dün gece, bomba gibi bir iddia düştü. O iddiaya göre Kristaps Porzingis hakkında New York’ta bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

New York Post‘un haberine göre Porzingis, kadın tarafından kendisine 7 Şubat 2018 tarihinde tecavüz etmekle suçlanıyor. Bir başka deyişle iddiaya göre tecavüz olayı, Porzingis’in çapraz bağ sakatlığını yaşamasının saatler sonrasında gerçekleşti. Kadının iddiasına göre saldırı, Porzingis’in New York’taki dairesinde gerçekleşti.

İddiaya göre diz sakatlığı sonrası bir komşusunu Manhattan’daki lüks dairesine davet eden Porzingis, orada kadına tecavüz etti.

Öte yandan iddialara göre güvenlik güçlerinin iddiasını “inanılır” bulduğu kadının olayı yaklaşık bir yıl boyunca ihbar etmediği ve yıldız oyuncudan 68.000 dolar değerinde “sus payı” alma konusunda görüştüğü belirtildi.

Polis ise kadının “inanılır” şeyler söylediği görüşünde.

Federal mercilerin talimatları doğrultusunda Dallas Mavericks‘in sahibi Mark Cuban, konuyla ilgili yorum yapmamayı tercih etti. Porzingis’in avukatı ise konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada suçlamalar net bir dille reddedilirken 20 Aralık 2018’de federal mahkemeye başvurunun yapıldığı da belirtildi. Ayrıca NBA’in de konudan haberdar edildiği eklendi ve soruşturma nedeniyle daha fazla açıklama yapılamayacağı ifade edildi.

Ayrıca ESPN’den Adrian Wojnarowski’nin haberine göre Porzingis’in Dallas Mavericks‘e takası öncesi New York Knicks cephesi söz konusu soruşturma ile ilgili karşı tarafa bir bilgilendirme yaptı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …