Güncel Haberler

NBA’de üçlük rekoru yine kırıldı!

NBA’de başarılı 3 sayılık şutlardaki gelişen yüzde, son yıllarda oldukça dikkat çekiyor. Öyle ki 3 sayılık şutlarda başarı oranı, bu yıl da rekor kırdı. Aynı zamanda bu rekor, üst üste 7 yıldır gelişmekte…

Bu sezon NBA’de 25,808 isabetli üç sayılık isabet sağlanırken yeni rekor, sezon sonuna kadar gelişecek. Bu sezon denenen üçlük sayısı ise 72,354 olarak dikkat çekti.

Bu sezon şimdiye kadar maç başına en çok 3 sayılık deneyen takım 44.8 ile Houston Rockets olurken, maç başına en çok 3 sayı isabetine de 15.7 ile ulaşan yine Rockets oldu. Oyuncu bazında en çok 3 sayılık deneyen isim maç başına 13.4 ile James Harden olurken, maç başına en çok 3 sayı isabetine sahip isim ise 5.2 ile Stephen Curry oldu.

7 SENEDE 10 BİN DAHA ÇOK ÜÇLÜK

2009-10 sezonunda bu rekor, 15,000 isabetli üçlük ile kırılmıştı. 7 sene içindeki gelişim, NBA’deki değişimi de gözler önüne serdi…

Kaynak: Sporx

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …