Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Serilerinde İlk maçlar Oynandı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde çeyrek final serilerinde ilk maçlar 27 Mart Çarşamba gecesi tamamlandı.

İki maç üzerinden oynanan ve daha çok sayı atan ekibin adını yarı finale yazdıracağı serilerde tamamlanan ilk maçların ardından genelde deplasman ekiplerinin evlerindeki son maça avantajlı skorlarlar götürdüğünü gördük.

Antwerp Sürprizlere Devam Ediyor

Son yıllarda yükselişe geçen Belçika basketbolunn önemli temsilcilerinden biri olan Antwerp, genç kadrosuyla ses getiren sonuçlar almaya devam ediyor. Son 16 turunda Venezia gibi güçlü bir takımı elemeyi başarmış olan Nizhny Novgorod karşısında da Rusya’da 83-68’lik çok değerli bir sonuç çıkararak evlerindeki ikinci maça tam 15 sayılık avantajla gitmeyi başardılar. İlk yarıda denkliğin bozulmadığı maçta Belçika temsilcisi ikinci yarıda tam anlamıyla gaza bastı ve sezonun flaş ismi, şimdiden Eurocup takımlarının da dikkatini çekmeyi başaran Paris Lee 24 sayı (5/6 3sayı), 3 ribaund, 2 asist, 3 topçalma ile maçın yıldızı oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Tenerife İsrail’de Çok İyi Direndi

Şampiyonluğun güçlü favorilerinden ikisinin karşılaşmasında Tenerife deplasmanda oynamasına karşı Hapoel Jerusalem‘e karşı çok iyi direndi ve maçı son topa kadar taşıyarak sadece 2 sayı farkla 73-75 kaybetti. Böylelikle İspanya’daki maçtan sadece 3 sayılık farkla galip ayrılmaları onları yarı finale taşıyabilecek. Koç Vidoretta’nın öğrencileri ev sahibinin iki skoreri Feldeine ve Brown’u durduramadı belki ama diğer silahları susturup hücumda pota altını çok iyi kullanarak sonuca gittiler. Ülkemizde de forma giymiş olan ve Tenerife ile iyi bir sezon geçiren Colton Iverson 20 sayı, 12 ribaund ile maçın yıldızıydı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Erken Final Niteliğindeki Maçı Brose Kazandı

Son şampiyon AEK ve kupanın güçlü favorilerinden Brose Bamberg‘in Almanya’daki karşılaşmasında tecürbeli guardlarını ve ev sahibi avantajını iyi kullanan Bamberg maçtan 71-67’lik skorla galip ayrılmayı başardı. Ancak zorlu Atina deplasmanına sadece +4 ile gidecek olmaları pek de iyi bir sonuç gibi görünmüyor. İki takımın da maça hücumda çok tutuk başlaması tempoyu iyice düşürdü ve bu durum Yunan ekibine daha çok yaradı maçın kalanında, bu sayede rakibin de tempo yapmasını engellemiş oldular. Ev sahibinde galibiyetin mimarı pota altındaki etkin oyunu ile Cliff Alexander oldu, maçı 19 sayı, 7 ribaund ile tamamladı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Formda Nanterre Ev Sahibi Avantajını İyi Kullandı

Sezonun formda ve istikrarlı ekiplerinden Nanterre ilk maçı kendi sahasında oynamanın avantajını çeyrek final eşleşmelerinde en iyi kullanan takım oldu. Koç Djordjevic’î göreve getirip iyi bir hava yakalayan denk rakipleri Virtus Bologna karşısında ilk 3 çeyrek üstünlüğü ele alamamış olsalar da son çeyrekteki etkili oyunları ile istedikleri sonuca ulaştılar ve 83-75 kazandılar. Böylelikle İtalya’ya +8 ile gidecekler ve bu 2 denk takımın kapışmasında hayli önemli bir avantaj olacak. Fransız ekibinde ön plana çıkan isim bu sezon takımın yükselişindeki en önemli parça olan Jeremy Senglin oldu. Birleşik Amerikalı guard karşılaşmayı 16 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile tamamladı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …