Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka İtalya’da Sonunu Getiremedi ve Avrupa’ya Veda Etti

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ikinci maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka İtalya’da konuk olduğu Sassari karşısında ilk yarıda aradığı farkı yakalasa da son çeyrekte rakibin geri dönüşüne engel olamadı ve 83-83 biten maçın ardından kupaya veda etti.

Serinin ilk maçında İzmir’de Dinamo Sassari’ye 19 sayı farkla kaybeden Pınar Karşıyaka, kurallar gereği minimum 20 sayı farkla kazanması gereken maçtan beraberlikle ayrıldı. Statü gereği iki maç birleşip tek bir maç olarak değerlendirildiği için bu maç beraber bitmesine rağmen uzatmaya gitmedi.

Temsilcimiz maça Henry ve Walker liderliğinde yüksel yüzdeli atışlarla çok iyi bir giriş yaptı ve daha ilk yarıdan istediği farkı elde etti, soyunma odasına 52-28 önde girdi. İkinci yarıda İtalyan ekibi savunmada vidaları sıksa da Pınar Karşıyaka avantajını korudu ve son çeyreğe 19 sayı farkla önde girmeyi başardı. Ancak son çeyrekte Sassari’nin 18-2’lik durdurulamaz serisi ile elindeki tur biletini kaptıran temsilcimiz maçtan koparak havlu attı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Karşıyaka’da Sek Henry 24 sayı, 4 asistle oynarken Erving Walker 18 sayı, 4 asist, Birkan Batuk 19 sayı, Berk Uğurlu 12 sayı, 3 asist ve Assem Marei 7 sayı, 15 ribaund, 4 asist yaptı.

Ev sahibi Sassari’de ise Marco Spissu 13 sayıyla oynarken Jaime Smith 12 sayı, Achille Polonara 14 sayı, 8 ribaund, Jack Cooley 11 sayı, 8 ribaund ve Dyshawn Pierre 11 sayı, 5 ribaund, 4 asist yaptı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …