Güncel Haberler

Fenerbahçe Ülker Arena’daki Üst Üste 70.Galibiyetine Tofaş’ı Farklı Geçerek Ulaştı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 23. haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında Tofaş’ı 89-56’lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla sarı lacivertliler Ülker Sports Arena’daki lig maçları kapsamındaki galibiyet serisini tam 70 maça çıkarmış oldular.

Karşılaşmaya Melli’nin basketleriyle başlayan Fenerbahçe Beko, ilk 5 dakikayı 12-9 üstün geçti. Garrett ve Kadji’nin isabetli atışlarıyla 8. dakikada öne geçen (14-15) Tofaş karşısında Kalinic ile yeniden üstünlüğü sağlayan sarı-lacivertliler, çeyreği 22-17 önde tamamladı. İkinci periyoda Kalinic ve Melli’nin basketleriyle giren Fenerbahçe Beko, yakaladığı 6-0’lık seriyle 12. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 28-17. Çeyreğin kalan bölümünde Kalinic ve Guduric’in üç sayılık basketleriyle farkı koruyan sarı-lacivertliler, soyunma odasına 39-26 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe Sinan Güler’in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle başlayan Fenerbahçe Beko, boyalı alandan Ahmet Düverioğlu, dış atışlardan da Green, Kalinic ve Guduric’le skor üretti, 25. dakikada farkı 19 sayıya taşıdı: 53-34. Green’in 26. dakikadaki isabetli atışıyla farkı 20 sayının üstüne (55-34) çıkaran sarı-lacivertliler, final periyoduna 67-44 önde girdi. Müsabakanın son çeyreğinde üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe Beko, toplamda 15 üç sayılık basket bulduğu karşılaşmadan 33 sayı farkla 89-56 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler Vesely ve Sloukas gibi önemli yıldızlarını dinlendirdiği maçta ligin en dişli takımlarından Tofaş’ı konuk etti. Çift maç haftasından gelen Fenerbahçe’nin yorgun olması beklenirken yaptıkları agresif savunma ile alkışları hakettiler. Koç Orabdovic’in Melli’yi 5 numaraya çekip Kalinic’i 4 numarada kullandığı beşlere karşı çözüm üretmekte zorlanan ve pota altını kullanıp ters eşleşme adına oyuna gereksiz yere forse edip düzenden çıkan Tofaş, hücumda adeta tel tel döküldü. Rakibine çabuk ayaklı beşle ters eşleşme fırsatı vermediği gibi hücumda da sahay çok iyi yerleşip doğru pas trafiğini kuran sarı lacivertliler beklediğinden çok rahat bir galibiyet elde ettiler. Zaman zaman Garrett’ın potaya yaptığı topsuz koşulara çözüm bulamamış olsalar da genel anlamda savunmada kusursuzlardı. Ahmet’in de hem Lauvergne hem de Vesely yokken pota altında verdiği savaş ve özellikle hücum ribaundlardaki etkinliği ile yarattığı ikinci şans sayıları Bursa temsilcisinin savunmadaki direncini yerle bir etti. Fenerbahçe Beko, rotasyona gidip önemli yıldızlarını dinlendirmesine rağmen, kısa beşleri harika kullanarak, hem savunmada hem de hücumda ders niteliğinde, mükemmel bir maç izletti bizlere. Makina düzeni yine play-off’lar yaklaşırken tıkır tıkır işliyor👏

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde 6 oyuncu çift haneli skor katkısı verirken; kenardan gelen Melih Mahmutoğlu 14 sayı (4/6 3sayı), 3 ribaund, Nikola Kalinic 13 sayı (3/3 3sayı), 6 ribaund, 4 asist, Ahmet Düverioğlu 11 sayı, 15 ribaund, 5 asist ve sakatlanarak oyunu yarıda bırakmak zorunda kalan Marko Guduric 11 sayı, 2 ribaund, 8 asist ile ön plana çıkan isimler oldular.

Tofaş cephesinde ise Diante Garrett 17 sayı, 2 asist, 3 topçalma ve Sammy Mejia 10 sayı, 2 asist ile en iyi direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …