Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Krizdeki Sakarya’yı Rahat Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 23. haftasında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol‘u 87-64 mağlup etti.

Bu sonuçla konuk takım ligde 10. kez parkeden galip ayrılırken, ev sahibi takım ise 15. mağlubiyetini aldı.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın 5. dakikası 7-7 beraberlikle geçildi. Burak Eşlik ve Tevfik Akdamar’ın üç sayılık atışlarına Marei, İlkan Karaman ve Birkan Batuk’la cevap veren İzmir temsilcisi, ilk periyodu 20-19 önde kapattı. İkinci periyoda hızlı başlayan misafir takım, bulduğu sayılarla 18. dakikada farkı 16’ya çıkardı: 24-40. Sakarya ekibinin dış atışlardan sayılar bulmasına rağmen farkı koruyan Pınar Karşıyaka, soyunma odasına 40-31 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte farkı korumak için kontrollü bir oyun sergileyen Pınar Karşıyaka, periyodu 67-49 önde kapattı. Son çeyrekte konuk takımın peş peşe bulduğu sayılara karşı çıktığı hücumlardan boş dönen ev sahibi takım, sahadan 87-64 mağlup ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sakarya’da Burak Eşlik 16 sayı (2/4 3sayı), 3 ribaund, 3 asist, Alp Karahan 13 sayı (3/7 3sayı), 2 ribaund, 2 asist ve Tevfik Akdamar 12 sayı (4/5 3sayı), 6 ribaund, 2 topçalma ile ön plana çıkan isimler oldular.

Karşıyaka’da ise Assem Marei 17 sayı, 13 ribaund, 2 topçalma ile yıldızlaşırken, Sek Henry 16 sayı (4/5 3sayı), 3 ribaund, 8 asis ve Erving Walker da 12 sayı (3/6 3sayı), 5 ribaund, 5 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …