Güncel Haberler

Panathinaikos, Calathes Liderliğinde Milano’dan Galibiyetle Dönüyor!

Turkish Airlines Euroleague 28.maç gününde Panathinaikos deplasmanda Olimpia Milano‘yu 95-83 yenerek play-off yolunda çok kritik bir virajı galibiyetle dönmüş oldu. Bu sonuçla Yeşiller 15 galibiyete yükselirken Milano ise 14 galibiyette kaldı.

Maç müthiş bir tempoyla başladı ve ilk çeyrekte tam 56 sayı izlerken ikinci çeyreğe de Pana’nın 26-20 üstünlüğü ile girildi. İkinci çeyrekte oyunu dengeleyen Milano, yetenekli forvetlerini devreye sokarak tam 27 sayı üretti ve soyunma odasına 47-44 önde girdiler. İkinic yarı ile birlikte ise Calathes liderliğinde Panathinakos fırtınası esmeye başladı. 3.çeyrekte Yunan maestronun organizasyonları ve bulduğu skorlarla tam 28 sayıya ulaşan Yeşiller son çeyreğe de 72-64 önde girdiler. Final çeyreğinde Milano ufak çaplı bir geri dönüş denese de savunmada misafir takımı durduramadıkları için geri dönüşü tamamlayamadılar ve play-off yolunda ciddi bir yara aldılar.

Sezonun ilk bölümünde beklentilerin altınad kalan Panathinaikos’da koç Pitino’nun göreve gelmesiyle gösterilen gelişim ve takımda yakalanan hava deplasmanda aranan galibiyetlerin de gelmesini sağladı. Panathinaikos bu sonuçla galibiyet serisini tam 6 maça çıkarırken play-off’da karşılarına çıkabilecek rakiplere de ciddi bir gözdağı verdi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Milano’da Mindaugas Kuzminskas 17 sayı (2/4 3sayı), 6 ribaund, 3 asist ile ön plana çıkarken Mike James 16 sayı, 2 ribaund, 4 asist ve James Nunnally de 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile mücadele ettiler.

Panathinaikos’da ise Nick Calathes 27 sayı, 8 ribaund, 14 asist, 2 topçalma ile kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı. Keith Langord 17 sayı (3/5 3sayı), 5 ribaund, 3 asist ve DeShaun Thomas da 15 sayı, 5 ribaund ile diğer önemli katkı veren isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …