Güncel Haberler

Banvit İkinci Yarıda Perez Liderliğinde Farka Gitti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 23.hafta mücadelesinde Banvit, Bandırma’da konuk ettiği İstanbul BBSK karşısında ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 95-63’lik skorla galibiyete uzandı.

Bu sonuçla Banvit sekizinci galibiyetini aldı ve Darüşşafaka Tekfen’le derecesini eşitleyip play-off potasını takip etmeyi sürdürdü. 15. yenilgisini alan konuk ekibin ise mağlubiyet sayısı lig sonuncusu Afyon Belediyespor’la eşitlendi.

Banvit Neal’in etkili oyunuyla maça başlarken İBB de kenardan gelen Ellis’in enerjisini iyi kullanıp maçın başında rotasyonu arttırdı ve ilk çeyreği 20-16 önde geçti. Pota altını iyi kullanan İBB ikinci çeyreğin başında farkı arttırdı. Ancak Banvit de tempoyu arttırarak cevap verdi ve farkı kapattıktan sonra Shelton’dan üst üste gelen dış şutlarla 5 sayı ile öne de geçti. Devreye de 40-37 Banvit üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarıda vitesi Perez liderliğinde iyice arttıran Banvit farkı 11 sayıya kadar çıkarsa da Semih’in müthiş performansı ve eşliğinde İBB geri dönerek farkı 5 sayıya kadar indirdi ama sonrasında geri dönüşün tamamlanmasına izin vermeyen Banvit karşı hamle yaparak son çeyreğe 61-52 önde girdi. Perez’in akıllı penetreleri ve Shelton’dan gelen üçlüklerle İBB’nin direncini iyice kıran Banvit, 4 dakika kala farkı 24 sayıya çıkarında misafir takım tamamen havlu attı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Banvit’te Alex Perez 23 sayı (3/4 3sayı), 9 asist, 5 ribaund ile yıldızlaşırken, Jordan Morgan 13 sayı, 7 ribaund, DJ Shelton 18 sayı (4/5 3sayı), 8 ribaund, Rıdvan Öncel 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

İBB’de ise Semih Erden 23 sayı, 11 ribaund, Tu Holloway 14 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Perry Ellis 12 sayı ile direnmeye çalışan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …