Güncel Haberler

Bayern Munich, Barcelona’yı Yenerek Play-Off Yarışına Tutundu ve Anadolu Efes’i 4.Yaptı

Turkish Airlines Euroleague 28.maç gününde Bayern Munich konuk ettiği Barcelona‘yı Fin yıldızı Koponen’in son saniye basketiyle 73-71 yenerek hem play-off yarışına tutundu hem de temsilcimiz Anadolu Efes’in 4.sırayı garantilemesini sağladı.

İki takım adına da önemli hedeflerin bulunduğu bu kritik maçta ev sahibi ekip Barça’nın pota altı üstünlüğünü ele alıp son çeyrekte 11 sayı öne geçmesine rağmen pes etmedi. Müthiş bir geri dönüşle önce maça dengeyi getirdiler sonra da bitime 10 saniye kala Lucic’in üçlüğü ile öne fırlamayı başardılar. 6 saniye kala çizgiye giden Bosnalı forvet Dedovic’in hatasını Blazic ile cezalandıran Barça skoru eşitledi. Son topu kullanma fırsatı yakalayan Bayern’de eski Barçalı Fin şutör Koponen sahneye çıktı ve bulduğu isabetle takımını 73-71 galibiyete taşıdı.

Normal sezonun sona ermesine 2 maç kala temsilcimiz Anadolu Efes’i 2 galibiyet geriden takip eden ve ikili averajı da temsilcimize kaptırmış olan Barça, bu maçı kaybetmesinin ve temsilcimizin Buducnost’u yenmesinin ardından 4.sıra için yani play-off serisindeki ev sahibi avantajı için şansını kaybetmiş oldu. Bayern ise bu maçı kazanarak düşük ihtimal de olsa play-off için umutlarını sürdürdü.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Bayern’de Devin Booker 14 sayı, 3 asistle oynarken son saniye basketiyle takımına galibiyeti getiren Petteri Koponen 14 sayı, 3 ribaund, Derrick Williams 11 sayı, 5 ribaund ve Stefan Jovic 10 sayı, 4 asist yaptı.

Barcelona’da ise Ante Tomic 13 sayı, 5 ribaund ve 5 asistle oynarken Chris Singleton 12 sayı, 6 ribaund, Thomas Heurtel 13 sayı ve Pau Ribas 10 sayı, 4 asistle oynadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …