Güncel Haberler

Harden Ekstra Alev Aldı Ama Grizzlies Son Topta Rockets’ı Devirdi

Memphis Grizzlies evindeki maçta Houston Rockets‘ın 19 sayıdan geri gelmesine izin verdi ama uzatmanın ardından 1 sayı farkla 126-125 kazanmayı bildi.

Misafir takım Rockets, bitime 1 dakika kala 5 sayı gerideydi ama 4 saniye kala Harden’dan gelen 3 isabetli serbest atışla skora dengeyi getirdi ve 116-116 ile uzatmaya gidildi. Uzatma bölümünde de takımlar dengeyi fazla bozamadı aslında ama bitime 30 saniye kala Grizzlies tam zamanında bir hamle yaparak farkı 5 sayıya çıkardı (125-120). Ancak Sakallı tekrar sahneye çıktı ve gönderdiği üçlükle farkı 2 sayıya indirdi. Bir de Wright’tan top çalan ve sayıya giden Harden maça 125-125 ile yeniden denge getirdi. Son saniyelerde iyi savunma yapan Rockets’da Tucker’dan Conley’nin şutuna da blok geldi ama dönen topu alan Valanciunas’ı faulle durdurmak zorunda kaldı Capela. Bitime 0.1 saniye kala çizgiye giden Litvanyalı uzun ilkini atıp ikincisini bilerek kaçırarak işini riske atmadı ve takımına galibiyeti getirdi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Memphis’te Jonas Valanciunas 33 sayıyla kariyer gecesini yaşarken, 15 de ribaund alarak double-double yaptı. Mike Conley ise 35 sayıyla (6/9 3sayı) takımının en skorer ismi oldu, 5 ribaund, 8 de asist ekledi istatistiklerine.

Kenneth Faried ve Eric Gordon’dan sakatlıkları nedeniyle yararlanamayan Houston’da James Harden 57 sayı (12/12 serbest atış, 9/17 3sayı, 9/22 ikilik), 7 ribaund, 8 asistle yine harika bir maç çıkardı ama bu kez galibiyet için yeterli olmadı. Chris Paul 18 sayı, 7 ribaund, 7 asist, Clint Capela 14 sayı, 10 ribaundla mücadele ettiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …