Güncel Haberler

Baskonia Geri Döndü Ama Son Sözü Panathinaikos Söyledi

Turkish Airlines Euroleague 27.maç gününde Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Kirolbet Baskonia karşısında rakibinin geri dönüşüne engel olamasa da son bölümü daha iyi oynayarak 72-70 kazanmayı bildi.

İlk yarıda farkı 20 sayılara kadar çıkarsa da ikinci yarıda rakibinin geri dönüşüne engel olamayan Panathinaikos, son bölümde yakaladığı 5-0’lık seriyle maçtan galibiyet çıkarmayı başardı.

Üst üste 5. galibiyetini alan Panathinaikos, toplamda 14-13 olurken Baskonia da toplamda 14-13 ‘de kaldı. Playoff için yarışan iki takımın maçını Yeşiller kazansa da ilk maçı 9 sayı farkla kazandığı için ikili averajı Baskonia almış oldu.

Son haftalarda çok güzel bir hava yakalayan ve ritmini bulan Panathinaikos, evinde oynamanın da avantajıyla Baskonia karşısında harika bir giriş yaptı maça ve 21-2’lik seri yakaladı. Ama Baskonia pes etmedi. 2.yarıda özel bir geri dönüşe imza atan misafir takım, pota altındaki iki kulesi Vincent Poirier ile Johannes Voigtmann’ın harika performansıyla son çeyrekte Panathinaikos’u yakalayıp öne geçti. Son bölümde iki takım da bir çok basit hata yapınca ev sahibi ekip, bunu daha iyi kullanan taraf oldu ve son 2 dakikada yakaladığı 5-0’lık seriyle maçı 72-70 ile kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Panathinaikos’da DeShaun Thomas 16 sayı, 5 ribaundla takımının en skoreri olurken Sean Kilpatrick 14 sayı, Nick Calathes 11 sayı, 12 asist, 6 ribaund ve Georgios Papagiannis 10 sayı, 7 ribaund yaptı.

Baskonia’da ise Vincent Poirier 10 sayı, 7 ribaundla oynarken Johannes Voigtmann 9 sayı, 11 ribaund, 7 asist, Luca Vildoza 11 sayı, Marcelinho Huertas 13 sayı, 6 asist, Shavon Shields 13 sayı ve Darrun Hilliard 12 sayı, 5 ribaund yaptı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …