Güncel Haberler

Triple-Double’ların Maçında Nowitzki NBA Tarihine Geçti

New Orleans Pelicans konuk olduğu Dallas Mavericks‘i uzatmaya giden mücadele sonunda 129-125 geçmeyi başardı. Pelicans’da Elfrid Payton, Mavericks’de Luka Doncic triple-double performanslarına imza atarken, Alman yıldız Dirk Nowitzki ise adını NBA tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı.

Randle 5 saniye kala New Orleans’ı 110-109 öne geçirdi. Bitime 2 saniye kala Doncic çizgiden 1/2 ile döndü (110-110) ve maç uzatmaya gitti. Misafir takım uzatma bölümünde Jackson ve Payton’un skorer oyunlarıyla galibiyete uzanmayı başardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

New Orleans’ta Elfrid Payton 19 sayı, 11 asist, 10 ribaundla üst üste beşinci kez triple double yaptı. NBA’de daha önce 4 oyuncu (Westbrook, Jordan, Robertson, Chamberlain) aynı başarıyı yaşamıştı. Julius Randle 30 sayı, 9 ribaund, 4 asist, Frank Jackson 19 sayı, 4 ribaundla oynarken, süresi kısıtlanan Anthony Davis 21 dakikada 20 sayı attı.

Dallas cephesinde ise Luka Doncic 29 sayı, 13 ribaund, 10 asistle çaylak sezonunda üçüncü kez triple-double’a ulaştı. Tim Hardaway Jr. 21 sayı, 6 ribaund, 6 asist, Dwight Powell 16 sayı, 8 ribaundla etkili olsalar da takımlarına galibiyeti getiremediler.

NOWITZKI NBA TARİHİNE GEÇTİ

Alman yıldız bu maçta ürettiği 8 sayıyla birlikte kariyerindeki 31.424. sayıya ulaştı ve NBA tarihinde Tüm Zamanlar’ın En Skorer Oyuncuları listesinde 6.sırada bulunan efsane isim Wilt Chamberlain‘i (31.419) geçti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …