Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (22.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 22.hafta maçları ile heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlar izlediğimiz bu haftada hem ligin zirvesini hem de düşme hattını ilgilendiren çok önemli mücadeleler vardı. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Teknik ekip ve yönetim Gaziantep takımını neyle besliyorlar bilmiyorum ama menünün büyük çoğunluğunun sevgi olduğunu tahmin ediyorum 🙂 Şuanda takımdaki hava ve moral seviyesi zirvede. Koç Markovic’in savunma odaklı sisteminde birlikte oynamaktan ve kazanmaktan keyif alıyorlar, işlerini severek ve birbirlerine inanarak yapıyorlar. Zaten belli bir yetenek seviyesine de sahip oldukları için bu pozitif duygularla herşey kolaylıkla yoluna giriyor. Özetle şuanda bütçe / performans açısından Gaziantep tartışmasız ligimizin zirvesinde yer alıyor ve bir çok Anadolu kulübüne örnek olacak bu yapıyı saygıyla, sevgiyle, beğenerek takip ediyorum. Bu hafta da yaralı Beşiktaş karşısında hem de deplasmanda yine saygıyı hakeden bir mücadele gösterdiler ve özellikle savunmada çok iyi iş çıkardılar. Koç Markovic ve öğrencileri bir kez daha haftanın takımı ödülünü fazlasıyla hakederek alıyor, alkışlarla…

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu sezon ligimize yeni gelen oyuncular arasında en iyi performans veren isim kuşkusuz Mısırlı pivot Assem Marei oldu. Pınar Karşıyaka‘nın yetenekli uzunu her maçta takımını sırtlamaya devam ediyor. Çok sade ve basit bir oyun sergiliyor ama pozisyon bilgisi, basketbol IQ’su ve savaşçı kimliği ile gerçekten çok ama çok değerli silah boyalı alanda. Koç Bauermann da onu çok verimli kullanıyor. Bu hafta da Banvit karşısında yıldızlaşan isim oldu. Marei 35 dakika parkede kaldığı mücadeleyi 20 sayı (9/12 2sayı), 7 ribaund, 3 asist, 2 topçalma, 1 blok ile tamamladı ve 29 verimlilik puanına ulaşarak bir kez daha haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Doğuş Balbay (G – Anadolu Efes): 7 sayı, 7 ribaund, 11 asist, 2 topçalma, 2 blok, 19 verimlilik
Tu Holloway (G – İstanbul BBSK): 32 sayı (3/4 3sayı), 5 asist, 27 verimlilik
Shaquille McKissic (F – Gaziantep): 20 sayı, 4 ribaund, 4 topçalma, 23 verimlilik
Metin Türen (F – Türk Telekom): 18 sayı (6/8 3sayı), 9 ribaund, 2 asist, 2 topçalma, 29 verimlilik
Assem Marei (C – Pınar Karşıyaka): 20 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 2 topçalma, 29 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Metin Türen (F – Türk Telekom): 18 sayı (6/8 3sayı), 9 ribaund, 2 asist, 2 topçalma, 29 verimlilik
Doğuş Balbay (G – Anadolu Efes): 7 sayı, 7 ribaund, 11 asist, 2 topçalma, 2 blok, 19 verimlilik
Semih Erden (C – İstanbul BBSK): 14 sayı, 9 ribaund, 19 verimlilik
Tevfik Akdamar (F – Adatıp Sakarya BŞB): 11 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 15 verimlilik
Can Altıntığ (G – Bahçeşehir Koleji): 13 sayı, 5 ribaund, 11 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

İlk yarının en etkili takımı olan Türk Telekom Türkiye Kupası’nın ardından bir düşüşe geçmişti. Hem sakatlıklar hem de takımdaki bu mental gerilemeye çare olması beklenen isim de kuşkusuz koç Burak Gören‘di. O da beklentileri boşa çıkarmadı ve geçen hafta Anadolu Efes karşısında takımı ile fragmanını izlettikleri, direnç ve mücadelenin finalini bu hafta Bahçeşehir Koleji karşısında sergiledi takımı ile birlikte. Kendi evinde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko dışında hata yapmayan dişli bir rakibe karşı maç boyunca takımını oyunun içinde tuttu ve özellikle savunmadaki sertliğin geri gelmesinde takımını ne kadar iyi hazırladığını gösterdi bu maçta. Sezon boyunca inişler çıkışlar yaşanabilir ama önemli olan bu inişlerden tekrar sağlam çıkabilmektir. Koç Gören yönetiminde Türk Telekom bu sınavın ilkini başarıyla geçti.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …