Güncel Haberler

İstanbul BBSK’dan Daçka Karşısında Hayati Galibiyet!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 22. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, konuk ettiği Darüşşafaka Tekfen‘i 87-81’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iki ekip de karşılıklı sayılar bularak başladı. Eric ile pota altından sayılar üreten Darüşşafaka Tekfen karşısında Ellis ve Holloway’la boyalı alandan basketler bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ilk çeyreği 20-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte hücumlardan boş dönen Darüşşafaka Tekfen karşısında Holloway, Ellis ve Heslip’in üç sayılık basketleriyle farkı açan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına 47-32 üstün gitti.

İkinci yarıya da etkili başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 22. dakikada farkı 17 sayıya (51-34) taşıdı. Darüşşafaka Tekfen, Evans’ın pota altından Diebler’in dış atışlardan kaydettiği sayılarla farkı azaltsa da turuncu-lacivertli ekip, final periyoduna 64-54 üstün girdi. Son çeyreğe hücumda ve savunmada iyi başlayan Darüşşafaka Tekfen, Douglas’ın etkili oyunuyla 35. dakikada farkı 1 sayıya (68-67) indirdi. Çabuk toparlanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Holloway ve Babic’in dış atışlardan kaydettiği sayılarla sahadan 87-81 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İBB’de maçın yıldızı ve galibiyetin mimarı Tu Holloway 32 sayı (3/4 3sayı), 5 asist ile mücadele etti. Semih Erden 14 sayı, 9 ribaund ve Perry Ellis de 14 sayı, 7 ribaund ile diğer önemli performanslardı.

Daçka’da ise Jeremy Evans 21 sayı, 8 ribaund, 3 blok ile en iyi direnen isim olurken, Michael Eric 16 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 blok ve kenardan gelen Jon Diebler 18 sayı (4/7 3sayı), 3 ribaund, 3 asist ile etkili olsalar da galibiyet için yeterli olamadılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …