Güncel Haberler

Haftanın Maçında Fenerbahçe Üçlük olup Barcelona Potasına Yağdı!

Turkish Airlines Euroleague 26.hafta mücadelesinde “Haftanın Maçı” olarak belirlenmiş karşılaşmada temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ülker Arena’da konuk ettiği Barcelona Lassa‘yı adına yakışır bir kapışmanın ve rekor çıkaran üçlük yağmurunun ardından 88-82 mağlup etmeyi başardı.

Barcelona’nın tecrübeli Sırp koçu maça “hızlı ve öfkeli” başlayan taraf oldu. Svetislav Pesic maçın daha ilk dakikasında bir pozisyona sinirlenip hakemlerle sert dialoglara girince üst üste iki teknik faul alarak diskalifiye oldu. Alan savunması ile başlayan Barca karşısında dış atışlardan isabet çıkarmakta zorlanan sarı lacivertliler rakibin ise Blazic liderliğinde açık alanda etkili olmasına ve üçlüklere engel olamayınca ilk çeyreği 16-23 geride kapattık. İkinci çeyrekte ise savunmada vidaları sıkan Fenerbahçe, hücumda da aradığı dış şut isabetlerini Ali Muhammed’den bulmaya başlayınca 7-0’lık seri ile maça ortak oldu. Dış şutlarda ritmini bulan sarı lacivertlilere karşı pota altını iyi kullanmaya başlayan Barça, ilk yarıyı bir adım önde, 38-37’lik üstünlükle kapattı.

Kötü bir ilk yarı geçiren Vesely ikinci yarının henüz başında üst üste basit fauller yaparak dörtledi ve kenara gelmek zorunda kaldı. Bu negatif havayı hemen lehine çeviren ve savunmada işleri sıkan tutan Barcelona, sarı lacivertlilere potayı göstermedi ve 12-0’lık seri ile maçın üstünlüğünü ele geçirdi yeniden. Temsilcimiz ilk sayılarını 4:30’dan sonra bulabildi bu çeyrekte… Taraftarın adeta 6.adam gibi oyuna girip müdahele etmesiyle enerjisini yeniden depolayan, kendine gelen Fenerbahçe, Datome’nin devreye girmesiyle aradığı skor opsiyonunu bulmuş oldu ve farkı düşürdü. Ancak çeyreğin sonunda kısa savunmamızda yine sorunlar yaşadık ve Ribas’dan üst üste yediğimiz iki üçlük nedeniyle fark açıldı, son çeyreğe 52-61 geride girdi temsilcimiz. Son çeyreğin başında her şey istediğimiz gibi gerçekleşti, Melli’den gelen üçlük ve Ribas’a çalınan teknik faulle psikolojik üstünlüğü de tam elimize almış ve farkı 2 sayıya kadar indirmiştik ki Kuric’den gelen 4 sayı ve Vesely’nin beşinci faulünü alarak oyun dışı kalması ile yine üstünlük Barça’ya geçti: 66-72. İşte bu anlarda, bitime 2.5 dakika kala Sloukas sahneye çıktı. Yunan guard liderliğinde havasını bulan temsilcimiz maça 77-77 eşitlik getirmeyi başardı. Kalan bölümde neredeyse hatasız oynayan Fenerbahçe, Melli’nin çizgiden 2/2 ile dönmesi ve Melih’ten gelen kritik üçlük isabeti ile de Barça’nın direncini tamamen kırdı ve maçtan 88-82 galip ayrılmayı bildi.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler ilk yarıda Barça’nın yaptığı klasik alan savunması ve paylaşımlı alan savunmasına karşı üretimde çok zorlandı. İspanyol ekibinin üçlükleri riske etmesinin etkisiyle aradığı şutörü ikinci yarıda Ali Muhammed ile bulan koç Obradovic, Vesely’nin faul problemi ile bu kez pota altında çözüm üretmekte sorun yaşadı. Ayrıca kısa savunmasında ciddi hatalar geldi ve Ribas’dan kritik üçlükler yedik. Ama bu sezon bir çok izlediğimiz gibi sarı lacivertliler yine farklı opsiyonları devreye sokarak skor üretimine çözüm getirdi, önce Datome sonra da Sloukas üstlerine düşeni yaptılar, özellikle dış şutlarda çok etkili oldular. Burada asıl önemli olan, geri dönüşü başlatan etken ise kuşkusuz Fenerbahçe taraftarıydı. Adeta bir altıncı adam gibi oyuna müdahele ettiler 3.çeyrekte ve onlardan aldıkları enerji ile sarı lacivertliler savunmada vidaları sıkarak geri dönüş ateşini yaktılar. Bir kez daha gördük ki Fenerbahçe’de herşey savunma ile başlıyor ve kısaların etkinliği ile tamamlanıyor. Sloukas ve Dixon’ın hücumda verimli oynamaları çok ama çok kritik olacak şampiyonluk yolunda…

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Kostas Sloukas 22 sayı (5/5 3sayı), 11 asist ile maçın yıldızı olurken, Ali Muhammed 19 sayı (4/6 3sayı), 3 ribaund, Nicolo Melli 13 sayı (3/8 3sayı), 5 ribaund ve Gigi Datome 11 sayı (2/6 3sayı), 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Barcelona’da ise Jaka Blazic 15 sayı (2/3 3sayı), 4 ribaund, 2 topçalma ile sürpriz bir katkı verirken, Ante Tomic 12 sayı, 5 ribaund, 4 asist ve Kyle Kuric 11 sayı (2/4 3sayı), 2 ribaund, 2 asist ile diğer etkili olan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …