Güncel Haberler

Darüşşafaka Yine Fark Yedi!

Turkish Airlines Euroleague 26.hafta mücadelesinde İspanya’da Gran Canaria‘nın konuğu olan temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen sahadan maalesef 64-84 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı.

Daçka bu sonuçla mağlubiyet serisini 6 maça çıkarırken Gran Canaria ise yeni koçu Martinez ile 10 maçlık galibiyet özlemini sonlandırmış oldu.

İki takım da beklentilerin aksine savunma odaklı bir basketbolla başladılar maça. BU bölümde hücumda daha verimli oynayan temsilcimiz seri yakalayarak öne geçse de çeyreğin sonunda skora dengeyi getirdi ve ilk çeyrek Daçka’nın 18-15 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte dış şutlarda ritmini bulan ev sahibi yakaladığı havayla öne geçerek farkı açmaya başladı ve soyunma odasına da 37-30 önde girdi temsilcimiz karşısında.

Üçüncü çeyrekte vites küçültmeyen ve hücumda verimli, yüzdeli oynamayan devam eden Gran Canaria farkı da açmayı sürdürdü. Darüşşafaka ise zorlama atışlarla farkı eritmeye çalışsa da başarısı oldu ve temsilcimiz üçüncü çeyreği 47-60 geride tamamladı. Son çeyrekte farkın açılmasıyla maçtan iyice kopan temsilcimiz, direncini tamamen kaybetti ve farkın can sıkıcı seviyelere çıkmasına engel olamadı. İspanyol ekibi 10 maçın ardından aradığı galibiyeti 20 sayılık farkla net bir şekilde elde etmiş oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Gran Canaria’da Marcus Eriksson 16 sayı (3/6 3sayı), 2 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken ve Nikola Radicevic 10 sayıyla (2/2 3sayı) galibiyet yolunda ona eşlik eden diğer önemli isim oldu.

Temsilcimiz Darüşşafaka’da ise Kartal Özmızrak 11 sayı, 3 asist, Stanton Kidd 10 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve Toney Douglas 10 sayı, 3 ribaund, 2 topçalma ile öne çıktılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …