Güncel Haberler

2019 Dünya Kupası Kurasında Türkiye 4.Torbada (ABD ile aynı gruptayız.)

31 Ağustos – 15 Eylül tarihleri arasında Çin’in ev sahipliğinde düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan A Milli Erkek Takımımız, kura çekiminde dördüncü torbada yer alacak.

FIBA’dan yapılan açıklamaya göre; Türkiye, Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti ve Venezuela ile kura çekimine dördüncü torbadan dahil olacak.

Ancak torbaların açıklanmasının ardından ilginç bir görüntü ortaya çıktı. 12 Dev Adam’ın ilk torbadan gelecek rakibi daha kura çekilmeden kesinleşmiş oldu. Statü gereği aynı kıta ülkeleri (Avrupa dışında) ilk tur gruplarında bir arada yer alamıyorlar ve bizim bulunduğumuz torbadaki diğer 3 takım da Amerika kıtasından geldiği için ilk torbada yer alan ABD ile eşleşemeyecek. Dolayısıyla ilk torbadan gelen rakibimizin ABD olacağı kesinleşti. Ayrıca yine bu statü gereği ikinci torbada yer alan Arjantin ve 3.torbada yer alan Brezilya ile de aynı grupta olma şansımız kalmadı.

32 ekibinin 4’erli 8 gruba dağılacağı FIBA Dünya Kupası’nda kura çekimi, 16 Mart Cumartesi TSİ 13.30’da gerçekleştirilecek ve beIN Sports Haber’den şifresiz olarak takip edilebilecek.

1., 4., 5. ve 8. torbadaki ülkeler A, C, E ve G gruplarına dağıtılacak. 2., 3., 6. ve 7. gruptaki takımlar B, D, F ve H gruplarına yerleşecekler.

Statüye göre her gruptan ilk iki sırayı alacak takımlar turu geçecek.

2019 FIBA Dünya Kupası kura çekimi öncesi torbalar şu şekilde oluştu:

1.Torba: Çin, ABD, İspanya, Fransa
2.Torba: Sırbistan, Arjantin, Litvanya, Yunanistan
3.Torba: Rusya, Avustralya, Brezilya, İtalya
4.Torba: Porto Riko, TÜRKİYE, Dominik Cumhuriyeti, Venezüela
5.Torba: Almanya, Çekya, Polonya, İran
6.Torba: Kanada, Karadağ, Filipinler, Güney Kore
7.Torba: Nijerya, Senegal, Yeni Zelanda, Angola
8.Torba: Japonya, Ürdün, Tunus, Fildişi Sahilleri

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …