Güncel Haberler

Olympiakos, Panathinaikos Maçına Çıkmıyor!

OlympiakosPanathinaikos maçının hakemleri açıklandı, Pire ekibi maça çıkmama kararı aldı.

Daha önce açıklamalar yapılmış ancak artık o gün geldi çattı. Yunanistan basketbolunda merkez hakem kurulunun Panathinaikos ile Olympiakos arasında Pazar günü oynanması planlanan maçın hakemlerini açıklamasının ardından Pire ekibinin yabancı hakem talebinin yerine getirilmediği de belli oldu.

Olympiakos’un bu sebeple maça çıkması beklenmiyor. Bu durumda maçı hükmen kaybetmesi beklenen Olympiakos, maç için bilet satışı yapmayacak. Ayrıca gün içinde Olympiakos’un Adriyatik Ligi’ne geçiş için temaslara başladığı da gündeme düşen haberler arasındaydı.

Panathinaikos ile Olympiakos arasında Yunanistan Kupası yarı finalindeki maçın ardından Olympiakos ile Yunanistan Ligi arasındaki uyuşmazlıklar henüz çözülebilmiş değil.

Yarım kalan maç sonrası “bundan sonra yabancı hakem yönetimi olmadan” Panathinaikos ile maça çıkmayacağı açıklamasını yapan Olympiakos cephesinin talebine ezeli rakip lig yönetim kurulunda sert bir şekilde karşı çıkmıştı. Atina temsilcisi ayrıca rakibini şantaj yapmakla suçlamıştı.

Öte yandan Yunanistan Ligi kurallarında lig maçlarında yabancı hakemlerin atanmasına dair bir hüküm bulunmuyor. Yunanistan futbol liginde de benzer taleplerin olması sonrası yabancı hakemler büyük maçlarda görev yapıyor. Dolayısıyla böyle bir uygulamaya yabancı değil komşu. Elbette böylesi bir kural değişikliğinin sezon ortasında sıkça görüldüğü de söylenemez…

17 Mart Pazar günü neler olup biteceğini göreceğiz ancak şimdilik Yunanistan’da sular durulmuş gibi gözükmüyor.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Güle Oynaya Geçti

Adriyatik Ligi 25. hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız konuk ettiği KK Studentski Centar‘ı 94-76’lık skorla güle …