Güncel Haberler

FIBA Europe Cup’da Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu

FIBA Europe Cup‘da son 16 turu 2.maçların ardından sonuçlandı ve tek temsilcimiz olan Pınar Karşıyaka, deplasmanda 2 sayı farkla yenildiği Letonya ekibi Ventspils’i İzmir’de 5 sayı farkla yenerek adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Balkan BC 83-82 Hapoel Holon
Alba Fehervar 81-69 Telekom Baskets Bonn
Pınar Karşıyaka 70-65 Ventspils
Oostende 88-80 Donar Groningen
Ironi Ness Ziona 76-81 Bakken Bears
Würzburg 94-90 Avtodor Saratov
Dinamo Sassari 94-68 ZZ Leiden
Varese 100-84 Z Mobile Prishtina

FIBA Europe Cup’ta çeyrek final eşleşmeleri ise şöyle oluştu:

  • Her eşleşmede yine 2 maç oynanacak,içerde ve deplasmanda olacak şekilde. Ve yine iki maçın toplamında en çok sayı atan ekip adını yarı finale yazdıracak.
  • Çeyrek finalde ilk maçlarda 20 Mart’ta ikinci maçlar ise 27 Mart’ta oynanacak.

Alba Fehervar – Hapoel Holon (1)
Dinamo Sassari – Pınar Karşıyaka (2)
Wurzburg – Bakken Bears (3)
Varese – Oostende (4)

Pınar Karşıyaka eşleşmede ilk maçını 20 Mart’ta Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynarken ikinci maç ise 27 Mart’ta Palaserradimigni’de oynanacak.

Temsilcimiz Dinamo Sassari ile geçtiğimiz sezon FIBA Şampiyonlar Ligi’nde de karşılaşmış ve rakibini deplasmanda 87-88’lik skorla mağlup etmişti. Ancak temislcimiz sahasında ise parkeden 70-79’luk skorla mağlup ayrılmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Pınar Karşıyaka için çeyrek finaldeki Sassari eşleşmesi çok kritik. Çünkü yarı finalde gelme ihtimali olan Alba Fehervar da Hapoel Holon da nispeten daha kolay rakipler, yani final yolu Sassari eşleşmesinden geçiyor ki finalde de Varese veya Wurzburg’un temsilcimize rakip olacaklarını düşünüyorum.

Yarı final eşleşmeleri şu şekilde olacak:

  • Her eşleşmede yine 2 maç oynanacak,içerde ve deplasmanda olacak şekilde. Ve yine iki maçın toplamında en çok sayı atan ekip adını yarı finale yazdıracak.
  • Yarı finalde ilk maçlarda 10 Nisan’da ikinci maçlar ise17 Nisan’da oynanacak.

(1) eşleşmenin galibi – (2) eşleşmenin galibi
(3) eşleşmenin galibi – (4) eşleşmenin galibi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …