Güncel Haberler

7DAYS EuroCup’da Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

Artık bu 4 takımdan birisini önümüzdeki sezon Turkish Airlines Euroleague sahnesinde izleyeceğiz!

7DAYS EuroCup‘da çeyrek final maçları tamamlandı ve yarı finale kalan 4 takım, dolayısıyla eşleşmeler de belli oldu.

Lietuvos Rytas karşısında seriyi 2-0 kazanarak daha önce adını yarı finale yazdıran Valencia’nın yanına, Çarşamba günü oynanan 3.maçları kazanan Unics Kazan, Alba Berlin ve Andorra da eklendi ve son 4 takım belirlenmiş oldu. Bu 4 takımdan birisi 7DAYS EuroCup’da şampiyon olacak ve 2019-20 sezonunda Turkish Airlines Euroleague’de yer alma hakkı kazanacak.

Andorra ev sahibi dezavantajı olan serinin son maçında deplasmanda ASVEL’i yenerek adını yarı finale yazdırdı. Ama unutmayalım ASVEL’i önümüzdeki 2 sezon zaten Euroleague sahnesinde izleyeceğiz aldığı geçici lisans sayesinde. Diğer taraftan Alba Berlin serinin ilk maçını evinde kaybetmesine rağmen sonraki 2 maçı üst üste kazanıp adını yarı finale yazdırdı. Rus derbisinde ise nefesleri kesen maçta Unics Kazan ev sahibi avantajını iyi kullanıp Lokomotiv Kuban’ı elemeyi başarmıştı.

Yarı final eşleşmeleri şu şekilde olacak:
(Sanki Valencia – Unics Kazan maçı erken final gibi olmuş…)

Alba Berlin – Morabanc Andorra
Valencia – Unics Kazan

Alba Berlin ve Valencia’nın serilerde ev sahibi avantajı var, dolayısıyla ilk maç onların sahasında oynanacak. Yine 2 galibiyet elde eden seriyi kazanacak ve adını finale yazdıracak.

EC Bracket QF G3

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Gottingen’i Güle Oynaya Geçti

Almanya easyCredit BBL 21. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk ettiği Gottingen‘i 108-85’lik skorla güle oynaya …