Güncel Haberler

Banvit Şampiyonlar Ligi’ne Veda Etti

FIBA Şampiyonlar Ligi play-off eşleşmesi 2.maçında temsilcimiz Banvit konuk ettiği Brose Bamberg karşısında 85-88’lik skorla kaybederek maalesef Avrupa defterini kapatmak zorunda kaldı.

İlk maçı son bölümde yaptığı basit hatalardan dolayı kaybeden Banvit, Bandırma’daki bu maçta Rice’ın etkili performansına rağmen skora ortak olsa da hakemlerin “can sıkıcı” kararlarının da yardımıyla maçı kaybetti ve Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

Konuk ekip iki tecrübeli guardı Rice ve Zisis ile maça iyi bir başlangıç yapsa da temsilcimiz kaptan Tolga’nın devreye girmesi ve üst üste bulduğu sayılarla rakibini yakaladı ve ilk çeyrek 23-23’lük eşitlikle sonuçlandı. İkinci çeyrekte ise Bamberg pota altında etkili olmaya başladı, özellikle Rubit’i verimli kullandılar. Banvit ise potadan uzaklaşıp dış şutları fazla zorlayınca hücumdaki ritmini kaybetti ve devreye 40-46 geride girdik.

Üçüncü çeyrekte hücumda daha dengeli oynayan ve ikili oyunları efektif kullanan Banvit, savunmada ise Rice bir türlü çözüm bulamadı maalesef. Bu nedenle de maça ortak olamadı ve son çeyreğe 67-60 Bamberg üstünlüğü ile girildi. Son çeyreğin başında Bamberg farkı 11 sayıya çıkarsa da pes etmeyen temsilcimiz Morgan’ın etkili oyunu ve Neal’in üst üste üçlükleriyle bitime bir dakika kala skoru 81-81’de eşitledi. Kaln bölümde Banvit öne geçme fırsatları yakalasa da üst üste iki pozisyonda hakemler tercih haklarını misafir takımdan yana kullanınca temsilcimiz maalesef Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Banvit’te Gary Neal 18 sayı, 3 ribaundla oynarken Alex Perez 12 sayı, 8 asist, Jordan Morgan 23 sayı, 14 ribaund ile ön plana çıkan isimler oldular.

Brose’de ise Tyrese Rice 32 sayı, 4 asist ile yıldızlaşırken Augustine Rubit 14 sayı ve Ricky Hickman 11 sayı, 4 asist ile galibiyetin mimarı oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …