Güncel Haberler

Fenerbahçe Sloukas ile Bahçeşehir Engelini Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 21. haftasında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Bahçeşehir Koleji‘ni 90-73’lük skorla mağlup etti.

Müsabakaya 7-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe Beko, Guduric’in iç ve dış atışlardan kaydettiği sayılarla 6. dakikayı 12-5 üstün geçti. Oyunu dengeleyen Bahçeşehir Koleji, Rautins’in dış atışlardan ürettiği sayılarla 7. dakikada eşitliği (13-13) yakaladı. Kenardan gelen Melli ile basketler bulan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 17-15 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Can Altıntığ’ın pota altından kaydettiği sayılarla Bahçeşehir Koleji, 14. dakikada öne geçti: 19-20. Çabuk toparlanan ve hücumda ritmini arttıran Fenerbahçe Beko, Kalinic ve Sloukas’ın üç sayılık basketleriyle 17. dakikada farkı 7 sayıya (30-23) çıkardı. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de dış atışlardan sayılar üretirken sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 41-35 önde gitti.

İkinci yarıda hücumlardan boş dönen Fenerbahçe Beko, karşısında Colom’un hücum önderliğinde sayılar üreten ve farkı kapatan Bahçeşehir Koleji, 24. dakikada üstünlüğü yeniden ele aldı: 47-50. Boyalı alandan sayılar bulan Fenerbahçe Beko, oyunu dengeledi ve son çeyreğe 61-61’lik eşitlikle girildi. Son çeyrekte iki ekip de boyalı alandan kolay sayılar üretirken Fenerbahçe Beko, Sloukas’ın üç sayılık basketiyle 34. dakikada farkı 4 sayıya (73-69) taşıdı. Çeyreğin son bölümünde oyun konsantrasyonunu kaybeden rakibi karşısında Vesely’in pota altından Sloukas’ın dış atışlardan kaydettiği sayılarla farkı açan Fenerbahçe Beko, sahadan 90-73 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Bahçeşehir Koleji’nde koç Dedas devam eden cezası nedeniyle takımının başında değildi ama teknik olarak sarı lacivertlilere karşı güzel bir plan geliştirmişler ve bunu da aslında ilk yarı çok iyi uyguladılar. Genellikle üç sayı çizgisini riske ederek boyalı alanı korumaya çalıştılar ve ribaunlar sonrası Colom artı Rautins’in geçiş hücumlarında savunma yerleşmeden buldukları birebirlerle sonuca gittiler. Ancak Sloukas kenardan müthiş enerjik bir şekilde geldi ve onun bireysel etkinliği ve aranan dış şut isabetlerinin gelmesi ile ikinci yarıda sarı lacivertliler oyuna ğırlığını koydu ki ona maça kötü başlayan Guduric’in de katkı vermeye başlaması ile Bahçeşehir’in ilk yarıdaki planı suya düşmüş oldu. Harris’in olmaması ve Ekim ayından bu yana ilk kez kadroda yer alan Babb’dan da verim alamamaları, bir de üstüne kenardan gelerek çok iyi katkı veren Can Altıntığ’ın gereksiz iki sportmenlik dışı faulle oyun dışı kalması sonucu Bahçeşehir’in tüm direnci kırıldı. Böylelikle sarı lacivertliler yaklaşık 3 çeyrek dönem dönem zorlandığı maçı son çeyrekte başta Sloukas olmak üzere kısaların sazı ellerine almalarıyla farklı bir galibiyet alarak yollarına devam ettiler.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe’de kenardan gelerek maça damgasını vuran ve kariyer rekorunu kıran Kostas Sloukas 27 sayı (4/8 3sayı), 5 asist ile mücadele etti. Fenerbahçe formasıyla en iyi maçını çıkaran Marko Guduric de 20 sayı (3/9 3sayı), 4 ribaund ile galibiyetin bir diğer mimarı oldu.

Bahçeşehir’de ise Harris’in yokluğunda hücumda tüm sorumluluğu üstüne alan Quino Colom 17 sayı (2/4 3sayı), 3 ribaund, 7 asist ile mücadele ederken, Marcus Slaughter 13 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve kenardan gelen Can Altıntığ 15 sayı ile diğer etkili performans sergileyen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …