Güncel Haberler

Darüşşafaka Boyalı Alanda Kurduğu Üstünlükle Karşıyaka’yı Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 21. haftasında Darüşşafaka Tekfen, konuk ettiği Pınar Karşıyaka‘yı 93-78’lik skorla mağlup etti.

Karşılıklı sayılarla başlayan müsabakada Henry ile dış atışlardan sayılar üreten Pınar Karşıyaka’ya Evans ve Eric’in pota altından bulduğu basketlerle karşılık veren Darüşşafaka Tekfen, ilk çeyreği 25-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekte hücumda ritmini arttıran Darüşşafaka Tekfen, Eric’in smacıyla 19. dakikada farkı çift hanelere (46-35) çıkardı. Yeşil-siyahlı ekip, soyunma odasına 51-39 üstün gitti.

İkinci yarıya Evans’ın sayılarıyla iyi başlayan ve farkı 23. dakikada 17 sayıya (58-41) taşıyan Darüşşafaka Tekfen, final periyoduna 67-57 önde girdi. Son çeyrekte savunmasını sertleştiren Pınar Karşıyaka, pota altından ürettiği sayılarla 33. dakikada farkı 6 sayıya indirdi: 69-63. Douglas ve Muhammed Mustafa Baygül’ün basketleriyle skor üstünlüğünü koruyan Darüşşafaka Tekfen, sahadan 93-78 galibiyetle ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Darüşşafaka’da 5 maçlık cezası biten ve geri dönen Michael Eric 22 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile maçın yıldızı olurken, Toney Douglas 15 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ve Jeremy Evans 14 sayı (2/4 3sayı), 8 ribaund ile galibiyetin önemli faktörleri oldular.

Karşıyaka’da ise İlkan Karaman 12 sayı, 7 ribaund, Birkan Batuk 13 sayı (2/3 3sayı), 2 asist ve kenardan gelen Chris Evans 13 sayı (2/4 3sayı), 4 ribaund ile direnmeye çalışan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …