Güncel Haberler

21.Haftanın Açılış Maçında Beşiktaş, Deplasmanda Afyon’u Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 21. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Afyon Belediyespor‘u 82-79’luk skorla mağlup etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Erkan Veyseloğlu ve Samet Geyik ile etkili olan Beşiktaş Sompo Japan, 4. dakikayı 11-9 üstün geçti. İlerleyen dakikalarda Erol Altan- Hagins ikilisinin bulduğu sayılarla oyunda etkili olan Afyon Belediyespor, farkı kapatarak ilk periyodu 22-17 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısına iyi başlayan ev sahibi ekip, Hagins ve Culpepper’in skorer oyunuyla soyunma odasına 10 sayılık farkla gitti: 45-35

Çekişmenin yaşandığı ikinci yarıda Gibson, Buva ve Erkan Veyseloğlu’yla bulduğu sayılarla, skor üstünlüğünü ele geçirdi ve 3. periyodu 62-61 önde geçti. Afyon Belediyespor, 37. dakikada Altan Erol’un basketiyle skoru 73-72 lehine çevirdi. Kenan Sipahi’nin basketiyle 38. dakikada 74-73 öne geçen Beşiktaş, üstünlüğünü son dakikaya taşıdı. Maçın bitimine 10 saniye kala siyah-beyazlı takım, Gibson’ın sayılarıyla skoru 82-79’a taşıdı. Afyon Belediyespor, Culpepper ve Calloway’ın üst üste iki üç sayılık atışında basketi bulamayınca Beşiktaş Sompo Japan, sahadan 82-79 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Afyon’da yeni transfer Randy Culpepper 25 sayı (4/12 3sayı), 3 ribaund, 3 asist, 3 topçalma ile etkili bir maç çıkarırken, kaptan Altan Erol 18 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve kenardan gelen Jamelle Hagins de 15 sayı, 2 asist ile mücadele etti.

Beşiktaş cephesinde ise Ivan Buva 21 sayı, 7 ribaund ile ön plana çıkarken, kenardan gelen Kyle Gibson da 21 sayı (3/6 3sayı), 5 ribaund, 4 asist ile hem Rich hem de Benzing’in olmadığı bir maçta siyah beyazlıları galibiyete taşımayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …