Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen VW Arena’da Panathinaikos’a Direnemedi

Turkish Airlines Euroleague 25.hafta mücadelesinde temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen evinde konuk ettiği Panathinaikos‘a 67-91 gibi can yakıcı bir skorla kaybetmekten kurtulamadı. Panathinaikos bu sonuçla üst üste 3.galibiyetini aldı.

Play-off yarışında çok kritik bir viraja giren Panathinaikos bunun bilinciyle maça da Calathes liderliğinde çok agresif başladı ve ipleri eline aldı. Yeşiller deplasmanda ilk çeyreği 20-17 geçen taraf oldu. İkinci çeyreğe de hızlı başlayan koç Pitino ve öğrencileri farkı maalesef çift hanelere çıkardılar. Devrenin son bölümünde kenardan gelen oyuncuların enerjisi ile oyuna tutunmaya çalışan Daçka soyuna odasına 37-46 geride girdi.

Ancak ikinci yarıda da Daçka, savunmada hiç direnç koyamadı ortaya ve Panathinaikos’un temposuna karşı ayakta kalamayınca farkın açılmasına engel olamadı. Temsilcimiz savunma yapmayı hatırlayınca farkı eriterek 53-66’ye getirdi skoru. Ancak son çeyreğe maalesef harika bir giriş yapan Yeşiller 17-4’lük seriyle farkı açarak Daçka’nın zaten az olan direncini tamamen yıktı ve beklediğinden çok daha rahat bir galibiyete imza attı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Panathinaikos’ta Ioannis Papapetrou 18 sayı, 4 ribaund ve 3 asistle oynarken Nick Calathes 10 sayı, 11 asist, 4 ribaund, Georgios Papagiannis 14 sayı, 12 ribaund ve DeShaun Thomas 12 sayıyla oynadı.

Darüşşafaka’da ise Toney Douglas 14 sayı, 4 ribaundla oynarken Zanis Peiners 12 sayı, Jeremy Evans 8 sayı, 11 ribaund, 2 blok, Michael Eric 11 sayı, 3 ribaund ve Oğuz Savaş 7 sayıyla oynadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …