Güncel Haberler

Veteranların Düellosunda Gülen Taraf Heat Oldu

Miami Heat sahasında konuk ettiği Atlanta Hawks‘ı 114-113 geçerken iki takımın veteran yıldızları, 37 yaşındaki Dwyane Wade ve 42 yaşındaki Vince Carter harika performanslarıyla maça damga vurdular.

26 dakika süre alan Carter 21 sayı (7/11 3sayı), 4 ribaund, 1 asist, 1 top çalma ile Atlanta’nın maça tutunmasında önemli rol oynarken, takımının da en skorer ismi oldu. Kent Bazemore 18 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Dewayne Dedmon 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 3 topçalma ve Trae Young 14 sayı, 3 ribaund, 8 asist ile mücadele ettiler.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Miami Heat cephesinde de en fazla sayı bulan isim Wade oldu. 23 sayı (2/4 serbest atış, 1/2 3sayı, 9/15 2sayı), 1 ribaund, 5 asist üreten Wade yaptığı 2 bloğun ardından normal sezonla birlikte play-off’lar da dikkate alındığında en fazla blok yapan (1.052) guard oldu. Bu alanda Michael Jordan 1.051 ile zirvede yer alıyordu. Wade’in rekor kırmasını sağlayan ikinci bloktaki kurbanı B.J. Johnson, kariyeri boyunca blokladığı 440. farklı oyuncu oldu. Heat’de Josh Richardson 19 sayı, 5 ribaund, 5 asist ve Justise Winslow 18 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 topçalma ile galibiyette önemli rol alan isimler oldular.

Dwyane Wade sezon sonuna basketbolu bırakacağını açıklamasına karşın kendisinden 5 yaş büyük Vince Carter henüz bu konudaki kesin kararını vermedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …