Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Yeni Koçu Yönetiminde Kazanarak Başladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 20. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, sahasında ağırladığı Galatasaray Doğa Sigorta‘yı 78-75’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmanın başında Harrison ve Göksenin’le sayılar bulan rakibi karşısında İlkan Karaman’la etkili olan Pınar Karşıyaka, 7. dakikada Birkan’ın 3 sayılık basketiyle 16-13 üstünlük kurdu. Marei ve Evans’la farkı 6 sayıya çıkaran (20-14) yeşil-kırmızılı ekibe 7-0’lık seriyle cevap veren Galatasaray Doğa Sigorta, periyodu 21-20 önde bitirdi. İkinci periyodun başında Can ve Webster’la aradaki farkı yükselten konuk takım 14. dakikada 7 sayılık farka ulaştı: 24-31. Aradaki farkı azaltan ev sahibi ekip 18. dakikada 36-36 eşitliği yakaladı, daha sonra da Henry’nin 3 sayılık basketiyle öne geçti: 39-38. Üstünlüğü tekrar ele geçiren Galatasaray Doğa Sigorta devreyi 46-41 galip tamamladı.

Üçüncü periyoda 5-0’lık seriyle başlayan ve 46-46 eşitliği yakalayan Pınar Karşıyaka’nın öne geçmesine izin vermeyen Galatasaray Doğa Sigorta, periyodun son 3 dakikasına 58-53 üstün girdi. Sarı-kırmızılı ekip periyodu 60-59 önde bitirdi. Son periyotta Marei ile etkili olan Pınar Karşıyaka 65-62 üstünlük kursa da 35. dakika 65-65 eşitlikle geçildi. 39. dakika içinde Birkan ve Henry’le bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı 6 sayıya çıkaran (74-68) Pınar Karşıyaka, Webster ve Harrison’un sayılarına rağmen müsabakadan 78-75 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Galatasaray maça müthiş başladı ama adeta deplasmanda olduklarını unuttular diyebiliriz. Evet Harrison’un ekstra üçlükleri ile farkı da açtılar bir ara ama tempoyu bu kadar yükseltmelerinin cezasını kesti Karşıyaka ve savunmada vidaları biraz sıkınca bu kez tempo ev sahibi avantajına dönüştü. Marei’yi de pota altında daha iyi kullanan, Auguste’a net bir üstünlük kuran Karşıyaka, yeni koç Bauermann’ın direktifleri ile ikinci yarıda savunmayı bir kat daha serleştirince farkı eritip öne de geçtiler. Maçın son bölümünde dar rotasyonun etkisiyle iyice yorulan ve özellikle pota altındaki direnci düşen Galatasaray ayakta kalamadı. Karşıyaka ise Henry ile Marei’nin yanına x-faktör olarak Birkan’ı çıkarınca play-off yolundaki bu kritik maçtan yeni koç Bauermann ile birlikte galibiyete uzanmayı başardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Karşıyaka cephesinde Assem Marei 21 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken, Sek Henry 20 sayı (4/9 3sayı), 4 ribaund, 5 asist ve Birkan Batuk 17 sayı (2/3 3sayı), 2 asist ile onun en büyük yardımcıları oldular galibiyet yolunda.

Galatasaray’da ise Aaron Harrison 24 sayı (7/9 3sayı), 5 ribaund, 4 asist ile sahanın en skorer ismi olurken, Tai Webster da 18 sayı (2/4 3sayı), 6 ribaund, 2 asist ile etkili performans sergilese de mağlubiyete engel olamadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …