Güncel Haberler

Ergin Ataman: “Savunmayı yapıyorsunuz, yapıyorsunuz Datome ile zor atışları buluyorlar, Dixon skor buluyor.”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 20. hafta maçında Fenerbahçe Beko’yu 67-65 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Müthiş bir mücadele ortaya koydu oyuncularımız. Maç içinde 25 dakika yani üçüncü çeyreğin ortasına kadar Fenerbahçe ile başa baş bir mücadele oynadık, ki bugün az oyuncu ile oynamak zorunda kaldık. Doğuş’un ciddi bir sakatlığı var, Buğrahan da beşinci dakikada kasığından sakatlanınca onu da kullanamadık. Sonrasında yorgunluk belirtileri ortaya çıktı. Fenerbahçe gerçekten çok iyi oynuyor. Savunmayı yapıyorsunuz, yapıyorsunuz Datome ile zor atışları buluyorlar, Dixon skor buluyor. Bir noktadan sonra sizi geçebiliyorlar. Nitekim de geçtiler, biz 10 sayı geriye düşünce maç bitti denirken, bu sezon ilk kez Sertaç, Dunston ve Moerman ile birlikte alan savunmasına geçtik. Fenerbahçe burada duraksadı, alıştıkları düzenden çıktılar. Hücumda bir türlü rakibimizin adam değişmeli savunmasını cezalandıramıyorduk. Farklı hücum sistemi ile maça ortak olduk. Geriden gelmenin vermiş olduğu tempo ile Larkin’i de oyuna alarak maçı kazandık. Çok önemli bir galibiyet. Şimdi iki takım aynı puana geldi. Ligin sonuna kadar Fenerbahçe ile liderlik yarışımız devam edecek.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …