Güncel Haberler

Haftanın Açılış Maçında Gülen Taraf Bahçeşehir Koleji Oldu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 20. haftasında Bahçeşehir Koleji, sahasında Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediyesi‘ni 87-83’lük skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya hücumda etkili başlayan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 3. dakikayı 10-4 önde geçti. Rautins, Harris ve Colom’un üç sayılık basketleriyle toparlanan Bahçeşehir Koleji, 7. dakikaya 15-14 üstün girdi. Ev sahibi takım, çeyreğin ikinci bölümünde üst üste top kayıpları yapan rakibi karşısında birinci periyodu 24-23 önde tamamladı. Bahçeşehir Koleji, ikinci çeyrekte skor üretmekte sorun yaşayan ve top kayıplarına devam eden Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediyesi karşısında 18. dakikada farkı 15 sayıya çıkardı: 43-28. Konuk ekip, ilk yarının son anlarında kısa oyuncularının hücumda tempoyu yakalamasıyla farkı eritse de Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 45-41 üstün girdi.

İkinci yarı karşılıklı basketlerle tempolu başladı. Sakarya temsilcisi, hücumda Şafak Edge ve Wilbekin’in etkili oyunuyla 24. dakikada farkı 1 sayıya düşürdü: 54-53. Dengeli geçen periyodun sonlarına doğru dış atışlardan ve boyalı alandan bulduğu sayılarla farkı açan Bahçeşehir Koleji, oyun ritmini kaybeden rakibi önünde final periyoduna 13 sayı farkla üstün gitti: 73-60. Son çeyreğin ilk dakikasında farkı 16 sayıya (78-62) çıkaran Bahçeşehir Koleji, 36. dakikayı da 81-71 üstün kapattı. Kalan sürede skor üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye’yi 87-83 mağlup etti.

EDİTÖR YORUMU:

Bahçeşehir Koleji bir kez daha pota altındaki sıkıntılarını net olarak görme fırsatı yakaladı. Ligin zayıf halkalarından Sakarya bile Bora Hun Paçun ve Etou ile boyalı alanda genelde üstünlük kurdu. Zaten Bahçeşehir karşısında beklentilerin aksine bu kadar iyi direnebilmelerinin de temel nedeni duydu. Ne White ne de Slaughter savunmada beklentileri vermedi. Ev sahibi maça ağırlığını koyarken ise aynı White hücumda müthiş iş çıkardı ki Rautins de dışardan etkili olmaya başlayınca son nefeste de olsa kazanmayı başardılar. Ancak şunu belirtmem gerek ki Bahçeşehir özellikle işin savunma tarafında S.O.S sinyallerini fazlasıyla almaya başladı. Bu şekilde play-off serilerinde ayakta kalmaları mümkün değil. Sakarya ise sınırlı kadrosu ile deplasmanda oynamasına rağmen çok iyi direnç gösterdi, lige verilen ara yaramış koç Bulkaz ve öğrencilerine. Bu istekli ve agresif oyunu sürdürebilirlerse lig kalma umutları her geçen gün artar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Bahçeşehir Koleji’nde DJ White 22 sayı (2/3 3sayı), 7 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Andy Rautins 19 sayı (5/11 3sayı), 3 asist ve Manny Harris 19 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile galibiyetin diğer önemli faktörleri oldular.

Sakarya’da ise kenardan gelen Bora Hun Paçun 21 sayı, 10 ribaund ile en iyi direnen isim olurken, Junior Etou 13 sayı, 9 ribaund, 3 asist ve Mitchell Wilbekin de 11 sayı, 3 asist ile mücadele ettiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …