Güncel Haberler

Euroleague’de Türk Gecesinin Kazananı Fenerbahçe Beko Oldu

Turkish Airlines Euroleague 24. haftası Türk gecesine sahne oldu, Fenerbahçe Beko, Ülker Sports Arena’da konuk ettiği Anadolu Efes‘i 84-66 yenerek liderliğini sürdürdü.

Sarı-lacivertliler, bu sonuçla ligde 21. galibiyetini elde etti ve normal sezonun bitimine 6 hafta kala sezonu ilk 4 içinde tamamlamayı garantiledi, yani play-off eşleşmelerinde ev sahibi avantajını ceplerine koymuş oldular. Lacivert-beyazlılar ise 9. kez sahadan mağlup ayrıldı.

Müsabaka, karşılıklı sayılarla başladı. Ali Muhammed’le iç ve dış atışlardan basketler üreten Fenerbahçe Beko karşısında Larkin ve Moerman’la arka arkaya dış atışlardan sayılar bulan Anadolu Efes, 7. dakikada farkı 8’e (9-17) çıkardı. Çeyreğin kalan bölümünde rakibine sayı şansı vermeyen sarı-lacivertli ekip, Vesely’nin pota altından kaydettiği basketlerle ilk çeyreği 20-17 üstün tamamladı. İkinci periyoda da sert savunma yaparak başlayan Fenerbahçe Beko, Datome’nin üç sayılık basketiyle 17. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 35-25. Hücumlardan boş dönen Anadolu Efes karşısında Kalinic’in kaydettiği sayılarla farkı açmaya devam eden sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 43-29 önde gitti.

Kostas Sloukas - Fenerbahce Beko Istanbul - EB18

İkinci yarıya Ali Muahmmed ve Kalinic’in dış atışlardan ürettiği sayılarla başlayan Fenerbahçe Beko, Melli’nin pota altından kaydettiği basketle 25. dakikayı 18 sayı farkla (51-33) üstün geçti. Anadolu Efes, Moerman’ın çeyreğin son saniyesinde orta sahadan kaydettiği üç sayılık basketle farkı 10 sayıya kadar indirse de Fenerbahçe Beko, final periyoduna 57-47 önde girdi. Son çeyrekte hücumda ritmini artıran Fenerbahçe Beko, Sloukas’ın boyalı alandan, Datome’nin dış atışlardan kaydettiği sayılarla 34. dakikada farkı 18’e taşıdı: 68-50. Vesely ile Guduric’in sayılarıyla skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko, sahadan 84-66 galip ayrıldı.

Öte yandan sarı-lacivertli ekip, Anadolu Efes karşısında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki 100. Turkish Airlines Euroleague maçına çıktı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko’da Kostas Sloukas 17 sayı (3/5 3sayı), 5 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken, Nikola Kalinic 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Luigi Datome 13 sayı (3/5 3sayı), 4 ribaund ile galibiyetin diğer önemli faktörleri oldular.

Anadolu Efes’de ise Adrien Moerman 18 sayı (2/3 3sayı), 5 ribaund ile en iyi direnen isim olurken, Shane Larkin 13 sayı (3/3 3sayı), 3 ribaund, 4 asist ve Tibor Pleiss 11 sayı, 4 ribaund ile diğer iyi performans sergileyen oyuncular oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes maça hücumda çok agresif başladı. Özellikle Larkin ve Moerman beklediğim gibi birebirlerle artı dış şutlarla Fenerbahçe savunmasını çok zorladı, skoru 17-9 yaptılar. Ancak sonrasında sarı lacivertliler savunmada vidaları öyle bir sıktılar ki tam 16-0’lık bir seriyle rakibinin tüm direncini kırıp tuzla buz ettiler adeta. Koç Ataman üst üste aldığı molalarla oyuna müdahele etmeye çalışsa da hücumda ritmini kaybeden Anadolu Efes daha ilk yarıdan pes etti diyebiliriz. Pota altında Dunston’ı kullanamayan ve Larkin dışında alternatif bir kısa skorer bulamayan lacivert beyazlılar işin savunma tarafında da Fenerbahçe’nin yoğun pas trafiğine karşı duramadılar. Sloukas’a gerekli baskıyı kurayamayan, Doğuş ile Micic’den savunmada istediği verimliliği alamayan Anadolu Efes çaresiz kaldı diyebiliriz. Makina düzenindeki sarı lacivertliler ikinci yarıda Datome ile Kalinic’in savunmadaki sertliğin üzerine hücumda da oyuna ağırlıklarını koymalarıyla farkı giderek açtı ve sezonun bu kritik döneminde bir kez daha tüm rakiplerine net bir mesaj verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …