Güncel Haberler

Avrupa’dan Son Çin Biletini Karadağ Kaptı

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında evinde Letonya‘yı ağırlayan Karadağ maçtan 74-80 mağlup ayrılmasına rağmen grubu averajla üçüncü sırada bitirdi ve tarihinde ilk kez Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandı.

Grubu 7 galibiyetle ile bitiren iki takım arasında Letonya’da oynanan maçı Karadağ 84-75 kazanmıştı.

Gruptan çıkmak için 9 farka ihtiyacı olan Letonya maça çok daha istekli ve agresif başlayan taraftı. Euroleague oyuncularının özellikle Strelnieks’in etkili performansıyla da ilk çeyreği 16-8 ve devreyi de 36-28 önde geçmeyi bildiler. Üçüncü çeyrekte vitesi arttırdılar ve farkı 12 sayıya kadar çıkarmayı başardılar ancak Karadağ taraftarı da arkasına alarak son çeyreğe girilirken farkı 5 sayıya kadar düşürdü, 60-55 ile.

Maçın bitimine 2 dakikadan az kala Letonya farkı sınıra getirdi, 9 sayıya çıkardı 75-66’lık skorla. Ancak Karadağ yine bir geri dönüş yaparak 30 saniye kal farkı 4 sayıya çekti 75-71 ile. 17 saniye kala Letonya adına çizgiye giden Bertans 3/3 yaparak tekrar umutlandırdı takımını, skoru 78-71’e getirdi. Son 16 saniyede Karadağ’dan Needham çizgiden 1/2 ile döndü. Skor 78-72 iken Letonya mola aldı ve ihtiyacı olan 3 sayıyken Ate ile iki sayı bulabildi ve skoru 80-72 yaptı. Fakat 7 saniye kala Letonya adına tekrar çizgiye giden Needham bu kez 2/2 attı ve 80-74 yaptı skoru. Çin bileti için 3 sayıya ihtiyacı olan Letonya Bertans ile son topu değerlendiremeyince Çin biletini Karadağ’a kaptırdı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Karadağ adına takımın devşirme oyuncusu Derek Needham 22 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Marko Todorovic 13 sayı, 3 ribaund ve Aleksa Popovic de 11 sayı, 6 ribaund ile galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular.

Letonya’da ise Janis Strelnieks 25 sayı (2/3 3sayı), 5 ribaund, 10 asist ile adeta tek başına direnirken, Janis Timma 11 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve Martins Meiers 12 sayı, 5 ribaund ile ona destek olmaya çalıştılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kasım Penceresi Sonrası Avrupa’dan Dünya Kupası Bileti Kapan Takımlara Göz Atalım

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. turun Kasım penceresi sona erdi. Bu pencerede 4 …