Güncel Haberler

Rusya, Finlandiya’yı Beklediğinden Rahat Yendi ve Çin Biletini Kaptı

Rusya Perm’de ağırladığı Finlandiya‘yı 91-76 yenerek Çin’de düzenlenecek Dünya Kupası‘na katılma hakkını elde etmiş oldu.

Koç Bazarevich’in öğrencileri 3 farkla kaybetmeleri durumunda halinde Çin biletini Finlandiya’ya kaptıracağı bu zorlu maçta tam 18 sayıdan geri gelerek galibiyete ulaşmayı başardılar.

Maça iyi başlayan taraf Finlandiya oldu ve misafir takım ilk çeyreği de 28-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ise Rusya, savunmada vidaları sıktı ve Finlandiya’nın hücumdaki düzenlerini bozarak sadece 10 sayıya izin verdi. Ev sahibi savunma kaynaklı sayılarla da farkı 1 sayıya (38-37) düşürdü soyunma odasına girilirken.

İkinci yarıya ise etkili giriş yapan taraf Finlandiya oldu, tempoyu yükselten ve isabetli üçlüklerle rahat skor bulan misafir takım son çeyreğe 65-58 önde girdi. Son çeyrekte ise Rusya tekrar bir geri dönüş yaptı, yine savunmadaki enerjileri ön plandaydı. Hücumda ise Kulagin sorumluluk alarak takımını sırtladı ve Rusya son çeyrekteki etkili oyunuyla fişi çekerek 15 sayı farkla kazandı, adını Dünya Kupası’na katılan takımlar arasına yazdırdı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Rusya’da Lokomotiv Kuban’ın yıldızı Dmitrii Kulagin 22 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile ön plana çıkarken, Semen Antonov 15 sayı, 3 ribaund ve Andrey Vorontsevich 14 sayı (4/7 3sayı), 6 ribaund, 4 asist galibiyetin diğer önemli faktörleri oldular.

Finlandiya’da ise Jamar Wilson 18 sayı, 2 asist, Tuukka Kotti 13 sayı, 8 ribaund ve Mikko Koivisto 11 sayı ile direnmeye çalışan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

EuroBasket’de İlk Yarı Finalist, Finlandiya’yı Yenen İspanya Oldu

2022 FIBA EuroBasket‘de Berlin’de oynanan ilk yarı final maçında İspanya, dişli raki Finlandiya‘yı 100-90’lık skorla …