Güncel Haberler

Baskonia da Barcelona’ya Engel Olamadı

İspanya Kral Kupası’nda ezeli rakibi Real Madrid’i yenerek zafere ulaşan Barcelona Lassa, Turkish Airlines EuroLeague 23. hafta mücadelesinde konuk ettiği Baskonia‘yı da 77-67 mağlup etti ve galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

İlk 4 yarışında temsilcimiz Anadolu Efes’in en ciddi rakibi konumundaki Barcelona böylelikle 14.galibiyetine ulaştı ve temsilcimizi 1 galibiyet geriden, 5.sıradan, takip etmeye devam etti.

İlk yarı rakibini sadece 26 sayıda tutarak savunmada müthiş iş çıkaran Barcelona, soyunma odasına tam 20 sayı farkla gitti. Bunun avantajını 3.çeyrekte de kullanan ve Ribas’ın yüzdeli dış atışları, Seraphin’in de pota altı etkinliği ile farkı koruyan Barça, son çeyreğe Baskonia karşısında 17 sayı farkla önde girdi. Baskonia Shields liderliğinde ufak kıvılcımlarla geri dönüş çabasına girse de Barcelona bunları yangına dönüşmeden söndürdü ve kontrollü oynadığı final çeyreği sayesinde farkın tek hanelere inmesine izin vermeyerek galibiyete uzandı.

Barcelona’da Pau Ribas ve Kevin Seraphin 15’er sayıyla takımın en skorer isimleri olurlarken Thomas Heurtel de 11 sayı, 9 asist ile oynadı.

Baskonia’da Shavon Shields 18 sayıyla maçın en skoreri olurken Darrun Hilliard da 12 sayıyla maçı tamamladı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …