Güncel Haberler

De Colo ve Higgins’siz CSKA’dan Tam 107 sayı!

Turkish Airlines Euroleague‘de 23.haftanın açılışında iki önemli yıldızından yoksun olan CSKA Moskova evinde konuk ettiği Gran Canaria‘yı 107-85 gibi farklı bir skorla geçmeyi başardı.

Higgins ve De Colo’dan yoksun olan CSKA rakibin de tempoyu forse etmesiyle maça çok hızlı başladı ve Clyburn ile Rodriguez liderliğinde Gran Canaria’nın zayıf savunmasına karşı ellerini kollarını sallaya sallaya skor ürettiler ilk yarıda. İspanyol ekibi ise Rabaseda ve Eriksson ile dış şutlarda yüksek isabet oranı yakalayınca ilk yarıda yüksek skor izledik. Ev sahibi CSKA soyunma odasına 56-42 önde girmeyi başardı.

3.çeyrekte farkın açılmasıyla yedek oyuncularına daha fazla süre vermeye başlayan koç Itoudis, Gran Canaria’nın vasat savunması karşısında onlardan da verimli bir skor katkısı alınca son çeyreğe de 83-64 üstünlükle girdiler. Maçın final çeyreğinde de makine düzeninde skor bulmaya devam eden CSKA, Lopatin hariç oyuna giren tüm isimlerden skor katkısı alan ve 5 oyuncunun çift haneli skor ürettiği maçtan 107-85’lik skorla çok rahat bir galibiyet çıkardı.

Rusya temsilcisi, 34/45 2sayı isabet oranıyla tarihinin en iyi performansını sergiledi.

CSKA’da Sergio Rodriguez 18 sayı, 8 asistle oynarken Will Clyburn 17 sayı, 7 ribaund ve Alec Peters 15 sayı, 6 ribaund ile diğer etkili isimler oldular.

Gran Canaria’da ise Marcus Eriksson 13 sayı, Kim Tillie 13 sayı, 3 asist ve DJ Strawberry 12 sayı ile en iyi direnen isimler oldular.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …