Güncel Haberler

Anadolu Efes, Olympiakos’u Devirerek İlk 4 Yolunda Büyük Bir Avantaj Sağladı!

Turkish Airlines Euroleague 23. hafta maçında Yunanistan’ın Olympiakos takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 75-65 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da takımımız 36-35 önde tamamladı.

Karşılaşmaya Larkin, Micic, Simon, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, Simon ve Moerman ikilisinin üç sayılık basketleri ile ilk dakikayı 6-0 önde geçti. Dusnton’ın pota altı isabetinin ardından 3:30’da Micic’ten gelen orta mesafeli isabet, rakip takıma molayı aldırdı: 10-3. Mola dönüşünde Larkin ile hızlı hücumda turnikeyi bulan ekibimiz, 4:30’da skoru 12-5’e getirdi. Moerman ve Simon’un üç sayılık basketleri ile altıncı dakika 18-9’luk üstünlüğümüz ile geçildikten sonra kalan süre içinde skor bulamadık ve ilk 10 dakikayı 18-22 geride tamamladık. İkinci periyoda Pleiss’ın smacı ile başlayan Anadolu Efes’te Motum’dan gelen beş sayı ile 13:30’da skor 25-29’a geldi. Pleiss ile bir basket daha bulan ekibimiz, 15. dakikayı 27-31 geride geçti. Anderson’ın beş sayısı ile 18. dakikada farkı iki sayıya indiren ekibimiz, skoru da 32-34’e getirdi. Kalan iki dakika içinde takımımız önce Simon ile eşitliği sağladı, sonrasında Moerman ile öne geçti ve ilk yarı 36-35 üstünlüğümüz ile sona erdi.

İkinci yarıda ilk hücumumuzda Larkin ile faul çizgisinde iki isabet bulan takımımızda, Moerman’dan gelen şık smaç ile 21. dakikada skoru 40-35’e getirdik. Dunston ve Micic’in sayıları ile 24. dakikada skor 44-37’ye gelince rakip takımın da molası geldi. Molanın ardından Larkin, üç sayılık atış esnasında faul ile durduruldu ve üç serbest atışı da sayıya çevirerek 24:20’de farkı 10 sayıya yükseltti: 47-37. Larkin ve Simon’un sayıları ile çeyreğin son dakikasına takımımız 54-49 önde girerken, çeyreğin son düdüğü ile birlikte Micic’ten gelen basket, üçüncü çeyreğin skorunu belirledi: 56-49. Final periyoduna Micic’in üç Olympaicos’lu oyuncunun üzerinden yaptığı şık smaç ile başlayan takımımız skoru 58-49’a getirdi. Pleiss’ın çengel atışı ile 31. dakikada farkı 11 sayıya yükselttik: 60-49. Pleiss’tan bir de şık smaç basket gelirken, 32. dakika 62-51 üstünlüğümüz ile geçildi. Dunston’ın dört ve Moerman’ın iki sayısı ile takımımız 36. dakikada farkı dokuz sayıya yükseltti: 68-59. 70. sayımız Larkin’den gelirken, basket faul pozisyonundan üç sayı çıkaran Dunston, maçın son 1:30 dakikasında farkı yeniden 10 sayıya çıkardı: 73-63. Kalan süre içinde üstünlüğünü sürdüren takımımız Simon’un iki isabetli serbest atışının ardından karşılaşmadan 75-65 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes bu sezon şimdiye kadar aldığı tüm galibiyetleri ve başarılı maçları anlamlı kılabilmek adına bu maçı kazanmak zorundaydı. Evet başta biraz zorlandılar ama sonrasında Doğuş ile Anderson’ın enerjileri, Moerman ile Simon’un tecrübeleri ile oyuna ağırlıklarını koymaları ve Larkin’in nihayet diyebileceğimiz maestro performansıyla sonuca ulaşmayı bildiler. Koç Ataman’ın yönetiminde bu maça mental olarak da çok iyi hazırlanan lacivert beyazlılar maç içerisinde, özellikle ilk yarıda 17-0’lık seri de yediler ama bu geri dönüşe karşılık vererek psikolojik olarak da bu sezon ne kadar güçlü olduklarını, özellikle Sinan Erdem’de taraftar desteğini de arkalarına alarak ne kadar büyük bir güç kazandıklarını gösterdiler. Anadolu Efes Final Four hedefinde ilk adım olan play-off’ta ev sahipliği için yoluna güçlenerek ve büyüyerek devam ediyor.

Anadolu Efes’te maçın yıldızı 11 sayı, 4 ribaund, 8 asist ile oynayan Shane Larkin olurken, Adrien Moerman 12 sayı, 8 ribaund ve Krunoslav Simon da 13 sayı, 2 ribaund ile galibiyet yolundaki diğer kritik isimler oldular.

Olympiakos’da ise Janis Strelnieks 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile etkili bir performans sergilese de galibiyet için yeterli olmadı. Nikola Milutinov da 12 sayı, 8 ribaund ile iyi bir maç çıkardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …