Güncel Haberler

Transferin Gözdelerinden Delaney Serbest Kaldı

Temsilcilerimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko‘nun da arasında olduğu bir çok Euroleague takımı yaz transfer döneminde Malcolm Delaney ile ilgilenmiş ancak finansal anlamda istediği kontratı alamadığı için Çin’in yolunu tutmuş, Guangdong takımı ile anlaşmıştı.

1.91 boyunda olan 1989 doğumlu tecrübeli guard Çin Ligi’nde 37 maçta görev alırken 19.4 sayı (%41.6 3sayı), 6.1 ribaund, 5.6 asist, 2.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Avrupa’daki yoğun antrenman ve maç programını sürekli eleştiren, NBA’de istediği kontratı bulamayan Delaney Çin’in yolunu tutmuştu. Serbest kalmasının ardından ise twitter üzerinden açıklama yapan yıldız oyun kurucu, gelecek tekliflere açık olduğunu söyledi.

Maccabi Tel Aviv Teodosic ile ilgileniyordu ancak Sırp yıldız bu sezonu dinlenerek geçireceğini iletti. Dolayısıyl Delaney opsiyonunu değerlendirebilir İsrail temsilcisi ki finansal olarak bu transferi karşılayabilecek durumdalar. Ayrıca Ray’in beklentilerin altında kalması, Pargo’nun eski günlerinden uzak kalması ile 1 numarada koç Sfairopoulos’u ve yanlız kalan Wilbekin’i zorluyor. Onlar adına play-off yolunda kritik bir hamle olabilir. Maccabi dışındaki finansal anlamda sıkıntısı olmayan diğer takımların ise sezon ortasında onunla ilgilenebileceğini düşünmüyorum. CSKA, Real Madrid, Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes, Barcelona guard rotasyonunda eksiklik hissetmiyorlar. Tabi diğer taraftan NBA’deki serbest oyuncu piyasasını da deneyip kendine 10 günlük ya da sezon sonuna kadar garanti kontrat kovalayabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …