Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka’da Gündem Zdovc

Pınar Karşıyaka yerli antrenör seçeneklerinde ilerleme kaydedemeyince yabancıya yöneldi.

A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca’yla anlaşamayan yeşil-kırmızılılarda Oktay Mahmuti’yle İtalya’da görüşen Genel Menajer Selim Çınar, “Şu an göreve gelemem. Teklifi yeni sezon için değerlendirebilirim” yanıtını aldı.

Bu gelişme üzerine yabancı antrenörlere yönelen Karşıyaka, daha önce Banvit’te görev yapan, halen Monaco’yu çalıştıran Sloven Sasa Filipovski ve ülkemizde 2013-2015 yılları arasında Gaziantep Basketbol’un dümeninde bulunan aynı ülkeden Jure Zdovc’u gündemine aldı.

Filipovski’nin Fransız temsilcisi Monaco’dan ayrılmasının zor olduğu, Bosna Hersek ve Slovenya Milli Takımı’nda da görev yapan, Iraklis, AEK, Spartak Saint Petersburg, Cedevita Zagreb gibi takımlarda başarılı dönemler geçiren Zdovc’un ise teklife sıcak baktığı öğrenildi.

Eski bir basketbolcu olan 52 yaşındaki Zdovc, 2012 yılında Eurocup’ta yılın antrenörü seçilmişti.

Egeden Spor

EDİTÖR YORUMU:

Zdovc disiplinli bir koç ve takımlarını agresif oynatmayı, aynı zamanda yüksek tempoyu seven bir koç, bu nedenle Karşıyaka ile kadrou yapısı ve taraftar açısından uyum sağlayacaktır. Ancak Walker bu performansıyla devam ederse ve 5 numaraya takviye gelmezse koçun kim olduğu pek önemli değil Pınar Karşıyaka için…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …